Megverték a nyugdíjast, aki autójához kötve vonszolta kutyáját – az állat elpusztult

A tragikus eset pár napja történt egy szlovák településen, Bátorkeszin. Egy 70 év fölötti férfi kutyája elkóborolt. A tulajdonos autóval eredt a nyomába, és mikor megtalálta, a csomagtartó helyett inkább az autóhoz kötve haza vonszolta. Az állat nem élte túl.

 

Több csoportban is megosztották a sokkoló fotókat, amelyeket egy szemtanú készített az esetről. A parameter.sk oldal értesülései szerint május 2-án, este 8 körül egy bátorkeszi családi háztól elkóborolt egy nagytermetű, fekete kutya. Az eb tulajdonosa, a 70 év fölötti nyugdíjas autóba ült, hogy megtalálja a csavargót.

Az idős férfi megtalálta a kutyát, ám az annyira rángatta őt, hogy állítólag nem tudta hazavezetni a házőrzőt. Senki sem érti, miért nem kért segítséget, hogy a csomagtartóba betegye az állatot. Ő más módszert talált ki: egy kötél egyik végét a kutya nyakörvére, a másik végét az autó hátuljához erősítette, így indult hazafelé.

Nem tudni, észrevette-e a férfi, hogy a kutya nem tudta tartani a tempót a kocsival – több szemtanú szerint az autó elég nagy sebességgel ment. Az egyikük próbálta megállítani a férfit, de nem sikerült, a másik tanú saját kocsijával követte a nyugdíjast, ő készítette a fotókat is.

Amikor a férfi megállt, azonnal próbáltak segítséget hívni a kutyához, de az nem élte túl a megpróbáltatást. A huszonéves férfit, aki követte az öreget, olyannyira felháborított az, amit látott, hogy megütötte az elkövetőt.

A nyugdíjas férfi hozzátartozói mentőt és rendőrt hívtak. Az idős sértettet bordatöréssel szállították kórházba. A portál értesülései szerint a kutyát vontató nyugdíjas férfit nem vonják felelősségre állatkínzás miatt, mivel a rendőrök nem találtak olyan nyomokat, melyek szerint a „vontatás” okozta a kutya halálát, a férfi bántalmazóját viszont a rendőrségre vitték, ellene eljárást indul.

Az ügyben a Sloboda Zvierat nevű állatvédő szervezet feljelentést tett és további szemtanúkat keres. Az idős férfi állítólag azt nyilatkozta, hogy ő amúgy szerette a kutyáját, Dumbo-t.

 

Cikkajánló:

Utánfutóhoz láncolva vitte kutyáját az autópályán

Szívszorító felvételen rohan a kutya az autó után

Új családja kárpótolja az út szélére rakott kutyát

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: parameter

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...