Saját KB bal
Saját KB jobb

Kutyabarát futóverseny zajlott Balatonlellén

Mindig számtalan okot tudunk felsorolni, hogy miért jó együtt sportolni kutyánkkal, és szerencsére tényleg láthatóan növekszik azon rendezvények száma, ahol a gazdikra is gondolnak a szervezők. Második alkalommal került megrendezésre a Fuss Neki futófesztivál Balatonlellén, ahol külön kutyabarát futam is indult, akik többek közt a Kutyabarát.hu által felajánlott ajándékokért futhattak a résztvevők.

 

Fantasztikus látni, hogy a sport talán újra visszajön az életünkbe, mint mindennapi kiegészítője – idén a Balaton egyik legszebb kisvárosában, Balatonlellén futhattak a gazdik és a négylábú kísérőik a Fuss Neki futófesztivál különszámában. Az egész futóversenyen a a nagyon magas számú, mintegy ezer résztvevő gyönyörű környezetben, ragyogó napsütésben öt különböző táv közül választhatott.

A kutyabarátok egyelőre kisebb számban képviseltették magukat, de a lényeg, hogy ott voltak, és megmutatták: értékelik a programokat, amit kifejezetten rájuk szabnak. A táv két kilométer volt, amit kedvenceikkel meg kellett tenniük, a célban természetesen a négylábúakat is friss víz várta.

A futam győztese egy magyar vizsla – gazdi páros lett. Az első három helyezett átvehette a nyereményeket, amelyek egy részét a Kutyabarát.hu csapata ajánlotta fel, hogy ezzel is támogassuk a mindennapos sportot, valamint minden résztvevő jutalomfalat csomagban is részesült a célba érkezést követően.

A szervezőkhöz beérkezett visszajelzések alapján a futam megítélése teljesen pozitív volt, többen is jelezték, hogy jövőre ők is magukkal hozzák kedvencüket.

A felelős állattartás nem merül ki abban, hogy rendet és tisztaságot tartunk kutyánk körül, az is részét képezi, hogy az ebnek biztosítjuk a megfelelő mozgás mennyiséget. Kérhetjük szakértő vagy állatorvos tanácsát, hogy saját kutyánknak fajtáját és testi adottságait tekintve mely mozgás a legajánlatosabb, ne felejtsük el: ahhoz, hogy fenntartsuk kedvencünk fizikai és mentális egészségét, valamit választanunk kell.

Egy kis kedvcsináló, hogy jövőre még többen legyünk:

Ezeket is ajánljuk:

Nagyon sok ok arra, hogy miért űzzünk közös sportot kutyánkkal

Városi akrobaták – a parkour

Nem agarad van? Akkor is kipróbálhatod az agárpályát!

 

 

(kutyabarát.hu)

 

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...