A kórház megszegte a szabályokat, hogy egyik haldokló betegük utoljára láthassa kutyáját

Peter Robson utolsó kívánsága az volt, hogy elbúcsúzhasson kutyájától, Shep-től, aki egyetlen társa volt, miután felesége meghalt. Azonban az idős bácsi már nem tudta elhagyni az ágyat, így a skót kórház dolgozói úgy viselkedtek, ahogy ilyen helyzetben elvárható: összehozták az utolsó találkozót.

 

A kórházban szigorú szabályok vonatkoznak az állatokra a fertőzésveszély elkerülése miatt. Azonban egyik betegük családja olyan kéréssel állt elő, ami miatt muszáj volt felülvizsgálniuk az előírásokat. Nem volt kötelező, de az emberi jóérzés maximálisan ezt diktálta.

   

A 70 éves Peter Robson sajnos egy ideje nem tudta már elhagyni a kórházat. Érezte, fogytán az ereje, így utolsó kívánságként fogalmazta meg, hogy még egyszer láthassa kedves kutyáját. Családja továbbította kérését a kórház felé, ahol szinte sosincs kivétel az állatokra nézve.

A border collie-t kölyökként vásárolta a bácsi még nyolc éve, ő biztosította az egyetlen támaszt és társaságot neki, miután feleségét elvesztette. A család tudta, hogy ez az egyetlen kérés annyit számít az úr életében, hogy ezután biztosan boldogan távozik majd. Unokája beszélt a kórház dolgozóival, akik nem tudták megtagadni ezt a megható kérést.

Az élet szinte azonnal igazolta döntésük helyességét, ugyanis alig pár órával azután, hogy a kórházi ágyon Mr. Robson búcsút vehetett Shep-től, csendben és békében elhunyt.

– Még mindig sokkol, hogy teljesítették az utolsó kívánságát, túlmentek a szabályokon, és boldoggá tettek egy haldokló férfit – írta a férfi egyik unokája közösségi oldalán a kórházi dolgozók kedvességéről. – Cheryl White, a 3. osztály nővére, egy angyal vagy, mi pedig örökké hálásak leszünk. Talán nem is tudod, mit jelentett ez nagyapának. Mindenkinek tudnia kell, milyen csodálatos csapat dolgozik abban a kórházban! –

Az unoka később azt nyilatkozta, hogy nagypapája végig azt hitte, nem látja többé kutyáját. Emiatt volt különösen megható az utolsó találkozás – Shep is nagyon izgatott volt, hogy láthatta szeretett gazdáját.  

– A csapat együttműködött a fertőző részleggel, hogy megvalósítsa a kérést, és nem tudom eléggé megköszönni mindenkinek, hogy keresztülmentek mindenen azért, hogy némi megnyugvást hozzanak Mr. Robsonnak és családjának – mondta Cheryl, az egyik nővérke, aki többed magával osztozott a család gyászában.

A kórház fantasztikusan döntött. Az ilyen apróságokon múlhat egy beteg lelki nyugalma, békés távozása.

 

A kórházak különleges történetek helyszínei szoktak lenni:

4 hónapja várja a kórház előtt gazdáját, aki sosem fog visszatérni hozzá

A lány becsempészte a szorongó nagyi kutyáját a kórházba

Több hét kórház után látta újra a kutya lesoványodott gazdáját

A kórház megengedte, hogy elbúcsúzzon haldokló gazdájától

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: independent
F
otók, videók: Ashley Stevens

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...