A légitársaság azonnal biztosított egy járatot, hogy kimentsenek 62 kutyás és cicát Puerto Rico-ból

Puerto Rico még mindig küzd, hogy kilábaljon a Maria hurrikán pusztítása utáni állapotokból. Ennek az állatok is megisszák a levét: a mentőknek tömegével kell elszállítani a gazdátlanul maradt állatokat. Szerencsére van, hogy igen nagy segítség érkezik – például egy repülőgép képében. És ez nem ez volt az első eset, hogy a légitársaság felvállalta a segítő szerepet.

 

A Southwest Airlines már korábban is azonnal odaállt a Harvey hurrikán áldozatai mellé, és felengedte a mentendő állatokat a fedélzetre. Most is egy egész gépet biztosított ahhoz, hogy 62 kutyát és cicát kimentsenek San Juan-ból. Ezzel párhuzamosan humanitárius segítséget is nyújtottak: a Boeing 737-es 14,000 fontnyi segély szállítmányt is szállítottak a városba az embereknek. A hurrikán óta már három hónap eltelt, de a lakosság 30%-a még mindig áram és otthon nélkül él.

A négylábú utasok kijuttatásának tervezése hónapokat vett igénybe. Az arlingtoni (Texas) Lucky Dog Animal Rescue együttműködött a helyi PR Animals szervezettel, egy állatkórházzal és a légitársasággal.

– Hihetetlenül hálásak vagyunk a cégnek, hogy valóra váltotta mindezt – nyilatkozta Mirah Horowitz, a Lucky Dog vezetője. – A repülőút életeket ment, nem csak azokét, akiket sikerül elvinni onnan, de azokét, akiken a segélyszállítmánnyal segítenek. Nem felejthetjük el a kutyákat. Amikor elfelejtjük őket, elfelejtjük azt is, mit jelent, hogy az élet jó. –

A légitársaságot nem igazán kellett győzködni: az alapítványnak mindössze egyetlen emailt kellett küldenie a vezetőségnek, akik azonnal igent mondtak.

– Hölgyeink és Uraink, nemsokára kollegáink végig mennek az utastérben, hogy egy kis frissítőt kínáljunk Önöknek, és hogy az összes kiskölyöknek köszönjünk – hallhatnánk akár ezt is felszálláskor az önkéntesektől és a kis csapattal utazóktól.

A mentett állatokat végül Gaithersburg-be (Maryland) szállították, és majdnem mindegyikük azonnal új otthonra talált egy örökbefogadó esemény keretein belül.

 

Cikkajánló:

Több ezren kedvenceik miatt nem tudnak elmenekülni a puerto rico-i hurrikán pusztításából

A Japán légitársaságnál együtt utazhatott gazdi és kutyája

Rendkívüli körülmények – rendkívüli intézkedések két kanadai légitársaságnál

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: foxnews

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...