Az örökbeadhatatlan kutya lesz az első siket K9-es

Ghost-ot 3 hónaposan mentette egy floridai szervezet, a siket kutya az utcán született és élt. Nem kellett hozzá sok idő, hogy számos hátránya miatt örökbeadhatatlannak minősítsék. De akkor találkozott egy kiképzővel, akinek pont az ő tulajdonságaira van szüksége, hogy kiváló K9-es ebet faragjon belőle: az első siket K9-est.

 

A Ghost-hoz hasonló kutyák valódi kihívást jelentenek az örökbe adási folyamatban. Ha még siketsége nem is jelentene nagy hátrányt egyeseknek, Ghost energia szintje kissé túl magasan van, és nem mindig működik megfelelően az emberekkel.

Előjegyezték altatásra, de a floridai Swamp Haven mentőcsapat tagjai megláttak benne valamit, és úgy gondolták, megérdemel egy esélyt. Elkezdték keresni a megfelelő helyet – nem csak az igényeknek megfelelőt, hanem azt, ahol egyáltalán hajlandók fogadni. Végül Ghost-ot egy washington-i szervezet, az Olympic Peninsula Humane Society vállalta fel. Biztosak voltak benne, hogy náluk van az az ember, aki meg fogja tudni változtatni Ghost életét.

Barb Davenport 10 évesen kezdett el kutyakiképzést tanulni, és gyorsan sok problémás kutyának ő kezdte jelenteni az egyetlen esélyt. Miután rengeteg kutyával dolgozott, belépett a seregbe, és 1979 óta hivatásos K9 kiképzőként dolgozik.

Barb arra tette fel az életét, hogy olyan kutyáknak segítsen megtalálni a helyét és értékét a társadalomban, akikről mások lemondtak. Máig összesen 450 kutyát mentett kutyával dolgozott. Neki köszönhetően az egész Washingtoni K9-es részleget menhelyi kutyák alkották.

Amint hallott Ghost-ról, tudta, hogy egy újabb gyöngyszemet talált. Mivel a siket kutya tökéletesen figyel és eltökélt, hogy a labdáját megtalálja, ha eldugják, Barb úgy érezte, Ghost-ból kitűnő K9-es kutya lehetne.  

Ma már Ghost két és fél éves, és vezetőjével, Joe Henderson-al él, aki egyben új és örökös gazdija is. Ghost megkapta az esélyt: tulajdonságai alkalmassá teszik, hogy narkotikum kereső kutya kiképzésen vegyen részt. Soha nem tekintették különlegesnek, és most mégis bizonyította, hogy tud élni a lehetőséggel, és minden kutya alkalmas valamire: ő lesz az első K9-es siket kutya.

 

Mindent, amit a siket kutyákról érdemes tudni:

Máshogy viselkednek a siket vagy vak kutyák, mint egészséges társaik?

Amit a siket kutyákról tudni kell 1. rész – és 2. rész

Wales után Skóciában is betiltják az elektromos nyakörveket

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: lifewithdogs

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...