A pit bullja mentette meg a 9 éves kisfiút a betörőtől

Hihetetlen, de igaz történet: egy kilenc éves fiút védett meg egy betörőtől szeretett pit bullja. A kisfiú egyedül volt otthon a kutyával, amikor egy símaszkos alak betört a házukba. Felüldözte a gyereket a lépcsőn, mikor a bátor eb közbelépett, megtámadta a férfit és kikergette a házból.

 

Mindenki ismeri a viccet:

A betörő becsönget a lakásba.
Bentről kislányhang válaszol:
– Ki az?
– Szia kislány, csak te vagy itthon?
– Nem, még itt van a Bence is!
– És ő hány éves?
– Három!
A betörő berúgja az ajtót. Ekkor előrohan Bence, a hároméves pitbull.

A valóságban ez cseppet sem lenne vicces történet, látva, hogy egy gyerek valóban mennyire könnyen komoly veszélybe kerülhet. Ez esetben az eset szerencsés véget ért – hála az odaadó kutyának.

Shane Shafer 9 éves, Nebraska-ban él családjával. Édesanyja annyi időre hagyta egyedül, amíg elszaladt többi testvérét hazahozni. Illetve nem volt egészen egyedül: vele volt kutyája, Baby Girl.

Ekkor kezdett el valaki matatni a bejárati ajtó zárjával. A kisfiú először azt hitte, anyukája tért haza. De abban a pillanatban egy símaszkos alak rontott be a házba. Ahogy meglátta a fiút, elkezdte üldözni, Shane csak annyit tudott tenni, hogy felszaladt a lépcsőn.

– Akkor hívtam le a kutyám, aki azonnal megtámadta a rablót, és dulakodni kezdtek. – mesélte a fiú. A hős kutya egy pillanatig sem tépelődött, hogy megvédje kis gazdáját: a férfi gyorsan meghátrált, Baby Girl pedig kikergette az utcára.

A kisfiú bevallotta: nagyon félt, de a kutyája tudta a dolgát. Nem tudni, mit akart a férfi, de a kisfiú elmondása szerint nem is biztos, hogy rabló volt, mert ahogy meglátta őt, rögtön felé jött, nem is nézett semerre. A rendőrség nyomoz az ügyben, hála Baby Girl-nek, a traumán kívül nagy baj nem történt.

 

Mindenhol vannak hősök:

A hétköznapi kutya hősök köztünk járnak

Montreal végre visszavonja a pit bull tilalmat

Sokkoló eredmények a pit bull temperamentum teszten

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: independent

 

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...