A drótszőrű magyar vizsla akár kormányzó is lehetett volna Kansas-ben – de mégsem lett

Lehet, hogy Dorothy házát felkaphatta a forgószél Kansas-ben, de azért álljon már meg a menet! Magyar vizslát kormányzónak? A gazdi komolyan gondolta: mivel nem talált kitételt arra vonatkozóan, hogy kutyát nem lehet nevezni a kormányzói választásra, így fogta magát, és jelölte Angus nevű drótszőrű magyar vizsláját. Azért valljuk be: érthető okokból utasították vissza.

 

Terran Wooley olvasott egy történetet arról, hogy pár tizenéves fiatal is jelölteti magát Kansas city kormányzójának, mivel nincs alsó korhatára a jelentkezésnek. Akkor jutott eszébe, hogy akkor már az emberi években 23 évesnek számító Angus-t is jelölhetné, aki számunkra különösen kedves kormányzó lenne – magyar vizslasága miatt.  

Így kitöltötték és beadták a szükséges papírokat. Terran minden erre vonatkozó törvényt átolvasott, és rájött: lényegében semmi akadálya kutyája indításának. Arra a döntésre jutott, hogyha Angus megnyeri a választásokat, akkor helyettese és titkára lehetne két testvére, Babe és Max.

Terran teljesen biztos benne, hogy Angus jó és igazságos kormányzó lenne. – Úgy gondolom, hogy ő egy gondoskodó személyiség, aki tenne az emberekért, és a mókusok kivételével minden élőlénnyel törődik – nyilatkozta a büszke gazdi. Így Angus P. Woolley, of Hutchinson néven Angus hivatalosan is elindult a választásokon.

Míg Terran a sajtófőnökeként, felesége, Tina Angus kincstárnokaként fut a versenyben. Angus kampányában puha kanapékat, univerzális labdákat és teljesen mókusmentes programot ígér.

A Kansas állam Államtitkári Hivatala szerint Angus sajnos nem szolgálhat majd az állam kormányzójaként. Bár nincs külön szabály, amely azt mondja ki, hogy egy kutya ne tudná vállalni az állam vezetésével járó felelősséget, ám a titkárság irodájának állásfoglalása szerint az ember legjobb barátja nem lenne képes még egy ülést sem levezetni. Azért valljuk be, van ebben az érvelésben valami.

 

Még több kutya fura munkával:

A postán dolgozó kutyának van a legédesebb munkája

A világ legédesebb benzinkutasa

A kutya, aki magát buszoztatja a kertbe, és a másik, aki elmegy kutyakaját venni

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: kwch

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...