6 csontsovány és 15 halott agarat találtak Hernádnémetiben

Két napja éjjel telefonhívást kapott az Agár Fajtamentés a Szurkolók az Állatkínzás ellen csoport tagjaitól, amiben kérték, hogy a fajtamentés véleményezze pár agár állapotát. A hozzáértő elborzadt, amikor szembesült a csonttá fogyott kutyákkal. Egy számukra ismerős hölgynél találták őket, sajnos már 15 kutya elpusztult, végül 6-ot sikerült megmenteni.

A jegyző, az állatorvos és a rendőrség segítségével az eljárást már tegnap délelőtt megkezdték. A telken 15 halott és kettő még elő (vegetáló) csont és bőr agarat találtak. Az agártetemek egymáson feküdve, némelyikük vélelmezhetően tavaly télen fagyott halálra, egymást melegítve az utolsó percig – volt, akin téli kutyaruha volt. 

„A gazda eltűnt, bujkál. Számunkra ismerős a hölgy és megdöbbentő az eset!” – írja közösségi olldalán a fajtamentés.

Az rtl.hu információi szerint a hölgy családi problémákkal küzdött, de azt nem tudni, miért halmozott fel ennyi kutyát, és miért hanyagolta el őket. A szomszédok állítólag észrevették, hogy egy idő után kevesebb lett a kutyaugatás, de azt hitték, az állatokat végül elszállította valaki, azért nem ugatnak már. 

Nem sokkal később a fajtamentés tagjai is elindultak a helyszínre, út közben tudták meg, hogy további agarakat is találtak a hölgy tulajdonában, őket a szülői házban tartotta. Ezen a helyszínen egy sötét ólból újabb négy élő agarat mentettek. A négy állatból egy igen alultáplált, egy másik soványka és kettő egész jó bőrben levő volt.

A rettegő állatok közül többen harapással próbálták védeni magukat a megmentő kéztől is. Jó néhány nyugtató simogatás után végül megértették, hogy nem rosszat akarnak és önként ültek be az autóba.

Az állatorvosoknál megkezdődött a kutyák egészségi állapotának felmérése, a nyomozás pedig folytatódik az ügyben. A kutyákról érdeklődni a fajtamentésnél lehet.

 

Ezeket is ajánljuk:

Anglia, Skócia és Wales 5 évre emeli az állatkínzásért kiszabható börtönbüntetés mértékét

Az állatkínzás mint bűncselekmény

A beteges kutya gyűjtögetés emberi oldala

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: rtl.huAgár fajtamentés

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...