Az ezermester 400 bénult kutyának készített már filléres kerekesszékeket

Amikor Pan Chieh Taiwanon éppen nem gépkezelőként dolgozik, akkor otthon kifolyócsövekből készít filléres kerekesszékeket, ezzel visszaadva többtucat járni nem tudó állat szabadságát, akik a helyi farmerek csapdáiban vagy autóbalesetekben sérülnek meg.  

Chieh évekkel ezelőtt valósította meg az ötletét. Akkor gondolkodott el, hogy segíthetne, mikor az egyik ismerőse állatorvoshoz vitt egy mentett kutyát, és a szükséges kerekesszék kivitelezésének végösszege az egekbe rúgott.

A férfi elkezdett tervezgetni, és megalkotott egy prototípust, ma már mindössze 30 dollárból (kb 7,500 ft) kihozza a költségeket, másfél óra alatt összerakja és több mint 400 kutyán segített.

„Az első kutya teljesen felépült, miután a kerekesszékkel tudott mozogni, ez hatalmas önbizalmat adott nekem” – mondta Chieh, aki kezdetben még fából készítette a guruló segédeszközt, de ezek túl nehéznek bizonyultak. Akkor jött az ötlet, ami ráadásul fillérekből megvalósítható: a kifolyócső.

Tainan városában és környékén a kutyák rendszeresen veszélyekkel kell, hogy szembe nézzenek: a farmerek előszeretettel alkalmaznak csapdákat, hogy az étel- vagy jószág lopásokat megakadályozzák, így nagyon sok a sérült kutya.

Hétvégenként Chieh a környék menhelyeit, állatmentő szervezeteit járja barátnőjével, és felméri, hány kerekesszékre lenne szükség. Általában az utazási költségeit kéri csak kifizetni, és ahol semmilyen támogatást nem kap a helyi szervezet, ott általában pénzt sem kér az elkészített segédeszközökért.

 

Hasonló híreink:

Bevásárlókocsival segített a bénult kóbor kutyán

A perui asszony saját otthonát áldozta fel, hogy bénult kutyáknak menhelyet nyisson

A művégtag tervező mérnök többezer állatnak adott már új lábat és új életet

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: aol
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...