Újabb fagyállós mérgezés – a dühös gazdi magas nyomravezetői díjat tűzött ki az elkövető fejére

Gondosan megfőzte a virslit és a rizst a fagyállóban, aki pár napja mérgezte meg egy kistarcsai család kutyáját. Az állatvédőként dolgozó anyuka azonban nem hagyja annyiban, hiszen akár gyermekei is megtalálhatták volna a mérgezett ételt. Hatalmas nyomravezetői díjat tűzött ki az elkövető megtalálójának, és egy petíció is indult a fagyálló fogyaszthatósága ellen.

750 ezer forint nyomravezetői díjat ajánlott fel az a gazda, akinek nyolcéves kutyáját fagyállóban főzött rizzsel és virslivel mérgezték meg a minap Kistarcsán – írta meg a Bors.hu. Shirmann, a border collie keverék hosszú évek óta élt a családdal, gazdái nem értik, kit zavart, hiszen nem voltak konfliktusaik miatta. Shirmann-t sajnos már nem sikerült megmenteni.

„Amikor hazaértem, csak azt láttam, hogy dülöngél és bolyong a kertben. Egyből tudtam, hogy valami nincs rendben, ezért az orvoshoz siettünk. Összesen hat kórházban jártunk, 150 ezret költöttünk a kezelésekre, mire megmondták, hogy megmérgezték” – nyilatkozta a Bors-nak Linda. – „Később megtaláltam a fagyállós virsli- és rizsmaradványokat a kertben, amiket kihányt szegény. A legdurvább, hogy a mérgezett ételt akár a kisgyerekeink is megkóstolhatták volna, hiszen mindig a kertben játszanak.”

Linda nem nyugszik bele, hogy az ilyen alantas módon állatokra támadó ember megússza büntetés nélkül, reméli, hogy a nem kicsi összeg meg fogja nyitni a felé vezető utat. Linda közösségi oldalán is üzent az elkövetőnek.

„ELVETTED AMI A CSALÁDOMÉ,A GYEREKEIM LEGJOBB TÁRSA VOLT SZÜLETÉSÜK ÓTA.AZÓTA ZOKOGNAK.HA AZ VOLT A TERVED HOGY MAJD EZUTÁN IDE BETÖRSZ AZ SE FOG SIKERÜLNI,MERT MÁR A WC-BE IS KAMERÁT TETTÜNK HOGY MEGVÉDJÜK TŐLED A GYEREKEK ÉS A KUTYÁK ÉLETÉT.MERT AMIKOR BERAKTAD A FAGYÁLLÓVAL ÁTITATOTT RIZS,AMIT NAGY GONDOSSÁGGAL MEGFŐZTÉL,FELAPRÍTVA A VIRSLIT,HOGY BIZTOSRA MENJ A KIS FIUNK IS FELEHETTE VOLNA, ÉS MOST Ő LENNE A SÍRBAN.GYÁSZOLUNK DE MOST MÁR CSAK A BOSSZÚ ÉLTET HOGY TÖBB KUTYÁVAL ÉS ÁLLATSZERETŐ CSALÁDDAL EZT NE TEHESD MEG.BÁRKI HALL,GONDOL ,FELTÉTELEZ A KÖRNYÉKEN ILYET VALAKIRŐL,ÉS ÁLTALA KAPJUK EL,MEGKAPJA A PÉNZT.
ERRE A CSALÁDOM NEVE A GARANCIA.

AKI ANONIM AKAR MARADNI AZ ÍRHAT A [email protected]HÍVHATÓ 06203331172,vagy Fülöp Öcsi 06702009509,vagy 06209684515 Zsigmond.”

Petíció a fogyaszthatóság ellen

Már egy petíció is elindult, hogy a fagyállóba kötelező legyen keserű anyagot belekeverni, ezzel megakadályozva, hogy az állatok önként elfogyasszák.

Hogyan mérgez a fagyálló?

Fagyálló (etilénglikol), édes íze miatt szívesen megisszák az állatok. A szervezetbe jutva a bomlása során a vesében szúrós oxalát kristályok keletkeznek, aminek hatására veseelégtelenség lép fel. Az időben alkalmazott etilalkohol tartalmú infúzió alkalmazása segíthet. A mérgezés tünetei az elesettség, görcsrohamok, véres vizelet, később a veseelégtelenségre utaló urémia.

 

Fontosak lehetnek az alábbi ismeretek:

Kutyamérgezés – az azonnali segítség életet menthet

Mérgezés – tünetek és teendők

Amit a mérgekről minden kutyatartónak tudnia kell

 

 

(kutyabarát.hu)

Fotók: facebook
„A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a kutyabarát.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni – azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!”
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...