A gazdi a 911-et hívta, a tűzoltók szó nélkül kimentették kutyáját a folyóból

Az ohio-i tulajdonos kétségbeesetten hívta a segélyszámot, amikor kutyája lecsúszott egy meredek töltésen és a sárba ragadt. A diszpécser végighallgatta a segélykérést, majd kiküldte a tűzoltókat a helyszínre, akiknek a természetes volt, hogy az emberek mentéséhez használt felszereléssel segítenek a bajba jutott kutyán.

Nemrég adtunk hírt egy délegyházi balesetről, ahol a gazdi kisgyermeknek hazudta folyóba fulladt kutyáját, hogy segítséget kapjon a kimentéséhez. Sajnos az eset tragikusan zárult, a tulajdonost pedig a hatóság félrevezetésével vádolják, akár súlyos pénzbírságra is számíthat.

Mindeközben Ohio-ban Denny Cilensek épp egy parkban sétáltatta kutyáját, mikor megállt valakivel beszélgetni. A labrador addig a környéken szaglászott, de véletlenül megcsúszott egy meredek töltésen és lezuhant.

A folyópart, ahol ragadt, túl meredek volt, hogy fel tudjon rajta jönni, gazdája is csak fentről figyelhette, ahogy lassan minden energiáját elhasználja a próbálkozáshoz.

Denny nem tehetett mást: hívta az államokbeli segélyhívószámot, a 911-et, és őszintén elmondta: a kutyája veszélyben van, a kimerültségtől akár meg is halhat.

A tűzoltók azonnal a helyszínre siettek ugyanazzal a mentőfelszereléssel, amit lezuhant emberek felhozatalához szoktak használni. Leereszkedtek a bajba jutott kutyához a mentőkosárral, kiszabadították a sárból és biztonságba helyezték, majd a gazda segítségével felhúzták.

„Fantasztikus munka” – meséli Denny – „Egy csapatként dolgoztak, és ugyanúgy mentettek, mintha egy ember lett volna.”

 

Hiába, a tűzoltók mindig ott vannak, ha kell:

20 percig élesztették újra a kiskutyát a tűzoltók

10 nap után sikerült kimenteni a kölyköt a 70 méteres kútból

Egy millió dollár bevétel a tűzoltós-kutyás jótékonysági naptárból

 

 

(Kutyabarát.hu)

Forrás: Littlethings
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...