Saját KB bal
Saját KB jobb

Az újabb cukiság némi rossz szájízzel

102 millió megtekintés, 231 ezer megosztás – ennyinél jár az újabb cuki videó, ahol egy gyerek sámlinak használja a kutyáját. Csapatmunka, a kutya bármit megtesz a gazdájáért – ehhez hasonló hozzászólások tömege. Vajon hol a határ, hogy mit jelent tisztelni egy állatot?

A kisgyerek, aki még totyogós, feltételezhetően éhes lesz, és a kutyát használja fel arra, hogy felérje a hűtőben lévő finomságokat. Akár aranyosnak is tűnne a történet, amellett, hogy erős a szülői rendezés szaga – bár a szülők állítása szerint az lemaradt a videóról, hogy a kisbaba maga találta ki a remek ötletet, és a nyakörvénél fogva húzta oda hű segítőjét a hűtőhöz. Még azzal se lenne akkora baj, de néhány kutyás szülő elvétve hallhatott már a kutyák gerincének érzékenységéről, a mozgáshiányos életmódból fakadó nyaki- és hát problémákról, főleg a hosszú testfelépítésű kutyáknál, mint a basset hound.

Elvétve, de lehetetett kevésbé ömlengős hozzászólásokat is olvasni: „Ne tanítsd arra a gyerekedet, hogy ráléphet a kutyájára vagy lónak használhatja. Inkább arra tanítsd, hogy neki ugyanúgy kijár a tisztelet, mint másnak!”

Egyes felfogások szerint a kutyák azért vannak, hogy segítsék az embert, hogy mosolyt csaljanak az arcunkra, és esetenként ráállhasson a gyerek a hátára, ha megéhezik. De vajon az anyuka akkor is levideózza a gyereket, mikor már 20 kilósan áll újra az élő sámlijára? Érdemes értelmes határt húzni, mégpedig mielőbb, hogy mit jelent tisztelni egy állatot, és hol vannak a cukiság határvonalai.

 

A témához kapcsolódnak:

Az állatkínzás nem mindig fizikai bántalmazást jelent

Nem vicces, ha egy kutyát stresszelünk

A cukiságfaktor és ami mögötte áll

A gerincbántalmakon is segíthet a fizioterápia

 

 

 

(Kutyabarát.hu)

Forrás: FB
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...