Megható hétvégi ünnepség Kőbányán – összefogás egy kutyásért

Korábbi cikkünkből ismerhetitek Lindner Editet, aki 2 éve a Kőbányai Happy Dog Kutyaiskola tagja. November közepén azonban a pálya kellős közepén kerekes széke megadta magát. Az iskola tagjai nem nézhették, hogy Edit elveszítse a szabadságát és a mindennapi kutyázás élményét, így hatalmas gyűjtésbe kezdtek. Az összefogásnak köszönhetően a hétvégén egy megható ünnepség keretében átadták Edit vadiúj járgányát. 

„A kutyázás a mindenem, imádok kutyasuliba járni, mondhatjuk, hogy ez az egyetlen kikapcsolódási lehetőségem. A Kőbányai Happy Dog Kutyaiskolában a sporttársak fantasztikusak, az oktatóim: Benke András és Boros Anikó útmutatásának köszönhetően Zserbó is egyre okosabb, ügyesebb” – meséli Edit.

Sajnos a kocsi végleg megadta magát, az utcai kerekek nem bírták a terepet. Egy új kerekesszék több millió forintba kerülne. Edit teljesen elkeseredett, mert ennyi pénzt képtelen lett volna egyedül előteremteni.

„Nagyon elkeserített a gondolat, hogy abba kell hagynom a kutyázást, ott kell hagynom azt a csapatot, akiket úgy megszerettem az elmúlt években. 

Oda a kikapcsolódás, és az eddig elért eredmények, amit nem volt egyszerű elérni, hisz egy kelekótya vizsla, bár nagyon okos, nem a koncentrálás és szófogadás nagymestere.”

De az oktatók nem adták fel. Azzal az ötlettel álltak elő, hogy az iskola fog gyűjtést rendezni Edit kocsijára. A kezdeményezéshez csatlakozott a Vizslatúra és a Deményista Mentor Klub is. Elsőként az iskolában a spottársak adták össze adományaikat, majd ügyfelek, jólelkű támogatók, adományozók is csatlakoztak. Napról napra gyűlt az összeg. Nem kevés keresgélés után megtalálták a célnak leginkább megfelelő kerekesszéket is.

„A hétvégén örömmel vettem át egy gyönyörű és megható átadó ünnepség keretein belül a kerekesszékemet. Az ünnepélyes átadó célja nem csak az volt, hogy megkapjam a kocsit, szerettük volna felhívni az emberek figyelmét az összefogás minden akadályt legyőző erejére. Csodák igenis vannak!” – mondta meghatódva Edit.

11 hét alatt összegyűjtöttünk 1,480,540 forintot! Ebből a pénzből vásároltunk Editnek egy 21. századi terepsportolásra kiválóan alkalmas elektromos kerekes széket mindenféle csuda extrákkal” – mondta Benke András iskolavezető. „Nagyon büszke vagyok a csapatunkra, segítőinkre, támogatóinkra, a kutyás közösségekre! Így válhatott az álmunk valóra, ezen keresztül pedig Editnek és Zserbónak a teljes élet! Az a tiéd, mit másnak adsz.”

Gratulálunk, kutyások!

Edit és Zserbó újra száguld! Mindkettőjüket kicsit jobban megismerheted ebből a cikkből.

Máshol is létezik még összefogás: a leégett menhelynek rengetegen segítettek.

Kutyafuttatóban fotózkodtak 100 kutyával a Városligetért

 

 

(kutyabarát.hu)

Fotók: Horváth György, Kóti Kata
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...