Amikor egy autista kisfiú találkozik élete első barátjával

Az 5 éves autista kisfiút még édesanyja sem érintheti, ölelheti meg szabadon. Ezért igazán felemelő a pillanat, amikor bemutatták be neki új kutyáját, Tornado-t, hogy végre társaságra leljen, hogy valakivel meg tudja osztani világát. A kapcsolatuk akkor és ott megpecsételődött.

Néha mindent megváltoztat, ha rátalálunk egy barátra. A 4 Paws for Ability nonprofit szervezet első számú feladata, hogy speciális igényű gyerekek mellé képezzen terápiás kutyákat.

„Látjátok ezt a pillanatot? Még sosem éltem át ehhez foghatót!”- írta Shanna Niehaus, a kisfiú édesanyja. Szívszorítóan beszél élete egyik legboldogabb pillanatáról.

„Ez a kép egy anya arcát mutatja, aki nem tudja megölelni, megmosdatni, felöltöztetni fiát, odabújni vagy megérinteni szabadon. Most pedig látja, hogy fekszik saját akaratából új társához bújva, kimondatlan örök kötelékkel. Ez egy anya arca, aki végignézte már fia számos sikertelen kísérletét a játszótéren, hogy egyetlen barátot is szerezzen, akár bármilyen emberi kapcsolatot. Ott ült a fia mellett, amikor hónapokon át sírt éjszakánként, mert semmilyen kapcsolata nincs a családján kívül, mindegy, milyen keményen próbálkozik, mindegy, milyen keményen dolgozik a terápián. És most ott ül a fia mögött, csendben nézve a lélegzetelállító pillanatot, és nincs mit mondania.

Szájára tapasztva kezét némán sír, mert nem akarja megzavarni fiát ebben a tiszta, hű és igaz pillanatban, ami fia saját akaratából alakult ki. Ez valódi csoda. Nem lehet szavakkal leírni. Rengeteget sírtam ezért a fiúért, de ez az első eset, amikor ilyen okból sírhatok végre.”

 

Segítő kutyákról további anyagok:

Bodza, a vásárhelyi terápiás kutya utat nyit a sérült gyerekekhez

A gazdám jobb mancsa vagyok – segítőkutyák az emberek szolgálatában

Érdligeten Kemi a négylábú terapeuta segít egy általános iskolában

 

 

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: The Dodo
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...