Saját KB bal
Saját KB jobb

Legyen Eger kutyabarát!

A múlt héten mi is beszámoltunk arról, hogy az egri Érsekkertben csak a kijelölt úton lehet (pórázon) kutyával áthaladni. A máshol történő sétálás kutyásoknak tilos, tiltó jelzések teszik ezt egyértelművé, melyeket a Kert bejáratához, az aszfaltra is felfestettek. A piktogramok mind a helyi kutyások, mint pedig a Fidelitas helyi szervezeténél nagy felháborodást váltottak ki. Így lépett a helyi szervezet.

Az Érsekkert bejáratainál megjelent piktogramok felfestéseiben egy idejétmúlt rendelet túlbuzgó értelmezését látja a Fidelitas helyi szervezete. Tiltakozik az idejétmúlt rendelet, a piktogramok ellen, amelyek ellentétesek a Fidelitas és a Fidesz szándékaival, valamint szembe mennek a kutyabarát város jövőképével – olvasható a fidelitas.hu portálon. Ennek okán Lombeczki Gábor, a Heves megyei Fidelitas elnöke tartott ma sajtótájékoztatót Egerben.

Nem értünk egyet a kutyások kitiltásával! Szabályos keretek között, pórázon kutyát sétáltatni az Érsekkertben miért ne lehetne?” – mondta el Lombeczki Gábor a Heves megyei Fidelitas elnöke.

Pontosan ezért kezdeményezte év elején Kovács Cs. Tamás tanácsnok, az egri Fidelitas elnöke egy „Kutyás program” kidolgozását. 
„A régi rendelet túlbuzgó betarttatása ellentétes a Fidesz és a Fidelitas véleményével és céljaival, ezért tiltakozunk az ellen, kezdeményezzük a rendelet felülvizsgálatát, és a kutyabarát program felgyorsítását.”

Mint ismert, a Fidelitas – Fidesz „Kutyabarát város” kezdeményezését a közgyűlés elfogadta. A programra 5 millió forint lett elkülönítve.

„Önkormányzati képviselőként a rendelet módosítását kezdeményezem, már a következő augusztusi közgyűlésen. Így ezt az idejétmúlt rendeletet a hátunk mögött hagyhatjuk!” – jelentette ki Lombeczki Gábor a sajtótájékoztatón.

A felfújt piktogramot pedig letakarta a Fidelitas a saját kutyabarát kreatívjával!

 

Korábbi cikkünket ITT olvashatjátok.

 

 

 

(kutyabarát.hu)

 

forrás: fidelitas.hu
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...