Saját KB bal
Saját KB jobb

Kutyák és trükkök, avagy mi mindent képesek megtanulni kutyáink

A kutya és gazdája között különleges kapocs van – vallja Omar von Muller, aki ma már Hollywood megbecsült és híres állat trénere. A hivatásos kutyakiképző, aki korábban rendőrségi és őrző-védő kutyákkal foglalkozott, a saját maga által fejlesztett képzési technikák segítségével szerzi meg a kutyák bizalmát és tiszteletét. 

Manapság amellett, hogy híres sztárok kutyáinak tanít különféle trükköket, rendszeresen foglalkozik filmekben szereplő kutyasztárok felkészítésével, nem is akármilyen eredménnyel. Az Ő nevéhez fűződik például az öt Oscar-díjat nyert „A némafilmes” című film kutyaszereplőjének Uggie-nak a felkészítése. A kis Jack Russell terrier az első, aki a hollywoodi hírességek között hagyhatta mancslenyomatát a Walk of Fame-en.


Fotó: zimbio.com

Uggie sajnos 2015 nyarán, 13 éves korában,  elment, súlyos prosztatarákban szenvedett, gazdája az altatás mellett döntött.

Természetesen a tanulásból saját kutyája, Jumpy sem maradhat ki. A hihetetlenül ügyes és elképesztően tanulékony eb, nevéhez méltóan, különféle ugrómutatványokkal kápráztatja el közönségét. Emellett kutyáktól szokatlan módon vízisízik, gördeszkázik, de szívesen pattan rollerre is.

Egy kis ízelítő Jumpy nem mindennapi képességeiből:

Omar azonban nem érte be ennyivel, további extra mutatványokat tanít kedvencének. Hihetetlenül hangzik, de mint az alábbi videó bemutatja, Jumpy teljesen olvashatóan le tudja írni a nevét gazdája irányításával.

További cikkek a témában

Meghalt Uggie, A némafilmes kutyája

Kutyák a filmvásznon

(kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...