Vásárolj a kutyusoddal – kutyabarát plázában

Míg tőlünk kicsit nyugatabbra teljesen természetes, hogy egy golden retrieverrel az oldaladon válogatsz a drogériában, addig itthon a gazdik csak szemlesütve merik megkérdezni, hogy az adott boltba bemehet-e a kedvenc – már, ha eleve nincs feltüntetve az ajtón, hogy kutyáknak ne tovább. Az egyik kedvelt pláza mától ugyanolyan örömmel fogadja pórázon sétáló vendégeit, mint minket – írja partnerünk, a WeLoveBudapest.com.

Az Állatvédőrség Facebook-posztjából értesültünk a hírről, hogy 2015. szeptember 23-tól az Allee Bevásárlóközpont is csatlakozik azokhoz a plázákhoz, melyekbe külön egyeztetés nélkül, nyugodt szívvel bevihetjük kutyáinkat. A bejegyzés alatt számos komment mutatja, hogy például a Budagyöngye és aRózsadomb Center is kutyabarát zónának számít évek óta – jó tudni az információt.

A „kutyás KRESZ” elvileg azt írja elő, hogy azokba az üzletekbe, ahol nincs tiltó piktogram, alapértelmezetten bemehetnek a kedvencek is, de érthető módon a gazdák elővigyázatosak a témával kapcsolatosan. 

Rögtön felmerült a kérdés, hogy vajon az Allee sétálóutcáin, ha az alapvető kutyás etikettet betartja, ugyanúgy sétálhat-e egy német dog, mint egy mopsz – természetesen igen, hiszen a pláza új szabályzata szerint minden kutyusnak joga van a „shoppingoláshoz” vigyázó és felügyelő gazda mellett, természetesen pórázon.

Fotó: We Love Budapest Instagram
Forrás: WeLoveBudapest.com

 

Újraindul a verseny az Év kutyabarát helye címért

Másodjára hirdet pályázatot a kutyabarát.hu azzal a céllal, hogy kiderüljön, melyek a legkedveltebb helyek a kutyatartók körében, hova érdemes menniük azoknak a gazdiknak, akik szívesen viszik magukkal például egy-egy kávéra vagy ebédre kisebb-nagyobb kedvenceiket. Szeptember 27-ig lehet nevezni 

 

 

 

(kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...