Újabb kutyákat mentettek ki egy autóból

Nem elég a kutyáknak a résnyire lehúzott ablak a hőségben – feltörtek egy mikrobuszt a Városligetben. Két spanyolé volt a mikrobusz, amelybe a kutyákat órákra bezárták. Hiába húzták le résnyire az ablakot, ebben a hőségben a kutyák így is kis híján elpusztultak. Két rendőrnő az ablakon keresztül itatta meg az ebeket – írja a HVG.hu.

Tipikus emberi felelőtlenség és butaság, így jellemeznénk az újabb esetet, melyben szerencsére a gyors közbeavatkozásnak és a rendőri segítségnek köszönhetően nem történt nagyobb baj. Az utóbbi időben többször is hírt adtunk hasonló esetről, illetve tájékoztattuk olvasóinkat a Vigyél Haza Alapítvány kezdeményezéséről, mely az autóban hagyott kutyák megmentését szolgálja.

A zuglói járőrök vasárnap 16 órakor a városligeti Olof Palme sétányon egy mikrobuszra lettek figyelmesek, amelybe két keverék kutya volt bezárva. A kutyák gazdája ugyan az ablakokat résnyire nyitva hagyta, azonban a két állat az utastérben uralkodó forróságtól láthatóan életveszély közeli állapotban volt. A két intézkedő rendőrnő késlekedés nélkül vizet hozott a kutyáknak, a résen keresztül megitatták őket, majd értesítették az állatmentőket. Mivel a kutyák gazdáját első körben nem sikerült megtalálni, és egy, a közelben dolgozó hölgy elmondása szerint a kutyák már dél óta az autóban voltak, a rendőrök az ablakot betörték, az állatmentők pedig biztonságosan kiemelték őket a kocsiból, és azonnal megkezdték szakszerű ellátásukat.” – írja a HVG.hu

A cikk teljes terjedelmében a HVG.hu oldalán olvasható.

 

 

 

(kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...