Saját KB bal
Saját KB jobb

Futás a Noés kutyabarátainkért

Szánthó Flóra, a Kutyabarát.hu csapata tagja, nem kis feladatra vállalkozott a hétvégén. Futónagykövetként a Vivicittá futóversenyen vett részt, és ezzel együtt a Noé Állatotthon javára is szervezett adománygyűjtést.

Flóra nem csak a futáshoz szükséges felkészülést kezdte meg hetekkel ezelőtt, hanem kampányt indított az Állatotthon karantén és kistestű kutya részlegének kialakítására szükséges pénz gyűjtéséhez. A távot sikeresen teljesítette és az adomány összege is hamarosan eléri a kitűzött célt.

Még tart az adományozás, így aki szeretné a Noét támogatni még megteheti a jougyekert.hu oldalán vagy akár Flóra profiloldalán is!


A NOÉ Állatotthon évente nagyjából 800 rászoruló kisállatnak, közülük közel 500 kutyának, nyújt átmeneti, de sok esetben végleges otthont. A  bekerülő kutyák átmeneti elhelyezésére szolgáló karantén részleg átalakításában és a mellette kialakítandó kistestű kutyák elhelyezésre szolgáló részleg kialakításában kérnék a segítségedet.  Az új részleg megvalósításához 800.000 Ft-ra van szükségük.

Az újonnan bekerülő kutyusok, a legtöbb esetben oltatlanok, hemzsegnek bennük bolhák és es egyéb élősködök, betegek. Ilyen állapotban ők is veszélyben vannak és maguk is veszélyt jelentenek a már az Otthonban élőkre. Ezért van, hogy az egyik legfontosabb hely a karantén részleg. Hiszen nem elég megmenteni egy állatot, felelősséggel gondoskodni is kell róla. Mára halaszthatatlanná vált egy modern, az állatok biztonságát és kényelmét is kiszolgáló, fertőtleníthető, megfelelően elkülönített karantén kialakítása, a jelenlegi teljes átalakítása, felújítása.

Ennek a fejlesztésnek a része egy kifejezetten kistestű kutyák részére kialakítandó fedett részleg. Az apró termetű kutyusoknak is nagy a mozgásigényük, de méretük és eltérő viselkedésük miatt nagyon veszélyes lenne őket a nagykutyák közé a kennelekbe betenni.  Jelenleg ezeket az apró kutyákat biztonságosan csak nagyon kicsi szobakennelben tudjuk elhelyezni. Terveink szerint ebben a részlegben szabad mozgással, de az igényeik szerint kialakított védett elhelyezéssel tudnánk megmenteni a mostaninál több kistestű kutyust is.


Gratulálunk Flóra!

 

 

 

(kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...