Saját KB bal
Saját KB jobb

Így búcsúznak a hős rendőrkutyáktól

Megható búcsút vettek kollégái a 9 éves rendőrkutyától, aki 152 letartóztatásnál játszott kulcsszerepet. Drogkeresés, nyomkövetés, lefegyverzés: 2007-ben kezdődő pályafutása során a West Deptfordi K-9-es rendőrkutya, Judge több tucat ilyen és ehhez hasonló feladatot hajtott végre gazdája oldalán. 2013-as nyugdíjazásáig összesen több mint 280 éles bevetésen vett részt, és legalább 152 esetben kulcsszerepet játszott a letartóztatások során – olvasható a hir24.hu oldalán.

Az idős kutya 2013-ban vonult végleg vissza, mikor fogproblémák miatt már nem tudta maradéktalanul ellátni a feladatát. Onnantól kezdve gazdája, Mike Franks otthonában töltötte nyugdíjas napjait, ám egészsége, a gondos ápolás ellenére folyamatosan romlott. Tavaly júniusban először a szőre kezdett hullani, majd hányni kezdett, ám hiába kapott orvosságot a diagnosztizált Cushing-kórra, az állapota tovább romlott.

Miután novemberben újra hányni kezdett, és rendszeresen vérzett az orra, újabb orvosi vizsgálatok következtek, melyek kimutatták, a német juhásznak daganata van. Judge-ot ezt követően megoperálták, eltávolították a tumorokat, és kezelni kezdték a bélelzáródását, ám a Cushing-kór végül erősebbnek bizonyult nála. A Gloucester County Online című online hírportál szerint a napokban már enni sem volt hajlandó, ezért gazdája úgy döntött, megszabadítja társát a további szenvedéstől.


Képek forrása: Goucester County Online / Jim Six

Judge-ot utolsó útján, a klinika bejárata előtt több mint 30 kollégája várta, akik tisztelgéssel rótták le tiszteletüket az öreg német juhász előtt. A gazdi meglepetésére nem csak a rendőrök, de még a klinika dolgozói is sorfalat álltak, hogy így tisztelegjenek a hős négylábú előtt.

Sultantól is búcsúztak

A múlt héten egy másik amerikai államban, Mainben a 13 éves Sultantól is végső búcsút kellett venniük kollégáinak. Az idős német juhász tiszteletére, aki mindig azzal az egységgel dolgozott, ahol a legnagyobb szükség volt négylábú segítőre, több tucat rendőr gyűlt össze, hogy tisztelegjenek a távozó kolléga előtt.

„Az utóbbi időben már az is gondot okozott neki, hogy egyáltalán lábra álljon” – nyilatkozta Sultan gazdája, a 29 éves K-9-es rendőrtiszt, Shane Stephenson. „Voltak napok, amikor mi tartottuk a fejét, hogy egyáltalán enni tudjon” – tette hozzá. A négylábú rendőrtiszt tiszteletére összegyűlt rendőrök elkísérték őt az utolsó útjára is.

 

 

(kutyabarát.hu)

 

 

Forrás: hir24.hu
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...