Tűvel gyógyítja kutyáját Tornóczky Anita

Akupunktúrás kezelésen volt a Bors Online magazin Tornóczky Anitával. Nem Anita betegeskedik, Berta kutyáját hordja kéthetente orvoshoz, aki a kezelések hatására sokkal nyugodtabb.

Tornóczky Anita boldog, mert Berta kutyája egyre jobban van. A kutyus és a műsorvezető 13 éve találtak egymásra, Berta választotta ki őt. – Az Országos Állatvédőrség Alapítvány tagjaként dolgozom, számomra a legfontosabb a kínzott állatok megmentése, nem egy négylábút mentettem már meg az akupunktúrával. A hagyományos gyógymódszereket teljesen elhagytuk kutyusomnál is. Kora miatt nem bírná ki a műtétet, s féltem is  őt, mert korát tekintve olyan, mint egy kilencvenéves ember…

Télen a hideg miatt többször beengedem a lakásba. Tényleg azt akarom, hogy érezze a törődést. Sokszor vele és Izével együtt is alszom. Mondjuk a párom nem mindig tolerálja, hogy öt kutyám van. Izét kellene megnevelni, mert ha velünk alszik, a paplanunk alatt rugdos minket – nevet a műsorvezető. A szakértőt, dr. Mihálffy Évát arról kérdeztük, rendhagyó-e, hogy egy kutyát akupunktúrával gyógyítanak?

Ez teljesen bevett dolog – magyarázta a doktornő. – A módszer lényege, hogy különböző meridiánpontokba szúrnak tűket, amelyekre elektródákat kötnek, ezzel stimulálva az idegek működését, és ezek információkat juttatnak az agyba. Ez egy fejlődő tudományág és a keleti orvoslás része.

Egészséget és erőt kívánunk Bertának, Anitának pedig kitartást és további eredményes munkát az Állatvédőrségnél.

 

 

(kutyabarát.hu)

 

 
Forrás: borsonline.hu
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...