Saját KB bal
Saját KB jobb

A kutyák nem tudnak mesterkéltek lenni

Mundruczó Kornél filmje, a Fehér Isten az Un certain regard programjának fődíját nyerte el. Rév Marcell, a film operatőre mesélt arról, milyen 200 kutyával forgatni, vagy éppen Cannes-ban ünnepelni. A Nők Lapja Café interjúja.

A trailer:

Nemrég jöttél vissza Cannes-ból, milyen volt?

Pont olyan, mint amilyennek az ember elképzeli. Persze izgultunk, hogy milyen lesz a film fogadtatása, mert ez a világ egyik legjelentősebb filmfesztiválja, már bekerülni is óriási. Itt tudnak nagyot bukni a filmek, vagy éppen felemelkedni. A film utáni tapsból már sok mindenre lehet következtetni, és persze a következő napokban sorra jelennek meg a kritikák. Nagyon örültünk a díjnak, este nagy vacsorával és tengerparti bulival ünnepeltünk.

Operatőrként mennyivel volt nehezebb dolgod a kutyák miatt a forgatáson?

Hát, már a magasságuk miatt is nehezebb (nevet). Kétszáz kutyát koordinálni elég nehéz, ha már csak a szállításra gondolsz, ezek a kutyák jók tréningezett, okos kutyák voltak, szóval bizonyos helyzetekben könnyebb volt velük, mint az emberekkel. Például ők mindig természetesen viselkednek a gép előtt, hiszen magukat alakítják – kutyák. De például őket nem lehetett annyira terhelni, hamarabb elfáradtak. Nekünk pedig, mintha háborúban lennénk, komoly stratégaként kellett gondolkoznunk. Aztán a forgatás során egyre jobban megtanultuk, hogy kell velük dolgozni.

A film után gazdát is kerestetek ezeknek a kutyáknak.

Igen, szerencsére már szinte minden kutyusnak sikerült gazdát találni. A stábtagok közül is sokan magukhoz vettek egy-egy kutyaszereplőt, de például a barátaim is. Nekem gyerekkoromban volt egy kedves kutyám, a forgatás közben abszolút visszajöttek ezek az emlékek. Sokat utazom, és a munka miatt az életmódom nem engedni, hogy rendesen tudjak róla gondoskodni.

Egy ilyen díj hogy csapódik le az emberben? Mi van utána?

Ilyenkor persze én is nagyon örülök, de csinálni szeretem a legjobban. Én már a következő filmmel foglalkozom. Júniusban állunk neki a Balaton Methodnak, amit télen szeretnénk bemutatni. (Erről bővebben itt olvashattok.)

Nemcsak a film kapott díjat Cannes-ban, hanem a kutyafőszereplő, Hágen is megkapta a kifejezetten kutyáknak szóló Palm Dog díjat, ami olyan, mintha az Aranypálma fődíjat kapta volna meg. A főszereplő kutyát egyébként egy kutyatestvárpár alakította: Body és Luke.

Werkfilm:

 

További cikkek a témában:

Lelkes taps fogadta Mundruczó Kornél Fehér isten című filmjét.

Nem unjuk meg a témát: Mundruczó kutyái mindent visznek

Fődíjat nyert Mundruczó filmje Cannes-ban a saját kategóriájában

Nem használtak effekteket a Fehér Isten forgatásán

 

 

(kutyabarát.hu)

 

 

Forrás: nlcafe.hu
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...