Saját KB bal
Saját KB jobb

El kellett volna altatnia a kutyát, ehelyett hónapokig vérdonorként tartotta

Az állatorvos előzőleg elhitette a családdal, hogy kedvencük halálos beteg, és az altatás az egyetlen megoldás. Hat hónapnyi szenvedés után végre hazamehetett az az ötéves leonbergi kutya, akit állatorvosa a gazdái tudta és beleegyezése nélkül tartott életben, és használt vérdonornak.

A texasi család még tavaly októberben vitte kedvencét a városban népszerű Camp Bowie állatklinikára azért, hogy megszabadítsák őt a szenvedéseitől, és elaltattassák. Néhány napja egy véletlennek, egész pontosan az orvos egy korábbi alkalmazottjának köszönhetően tudták meg, hogy kutyájuk azóta is él.

A rettenetes történet tavaly áprilisban kezdődött, amikora a család kisebb egészségügyi panaszai miatt orvoshoz vitte Sidet. Már akkor is a Camp Bowie állatklinikára mentek, ahol az orvos, miután megvizsgálta a kutyát, közölte, újfajta eljárással kezeli a kutya bélproblémáit, amitől ugyan lassabban gyógyul, de teljesen egészséges lehet. A család rövid gondolkodás után beleegyezett a kezelésbe.

Októberre a kutya állapota nem hogy javult volna, de még tovább romlott. „Csak húzta a hátsó felét a földön, képtelen volt lábra állni” – emlékszik vissza a gazdi, a kétgyermekes Marian Harris azokra a napokra, amikor családjával úgy döntöttek, nem hagyják tovább szenvedni kedvencüket. Ezt követően újra elmentek a klinikára, ahol orvosuk, dr. Tierce közölte velük, a tünetek alapján Sidnek súlyos, genetikus gerincbetegsége van, amire nincs orvosság. A család kérte, hogy altassa el a kutyát, mire az orvos együttérzőnek mutatkozott, és még azt is felajánlotta, hogy saját farmján temeti el a kutyát.

„Ehhez képest múlt hét hétfőn kiderült, hogy nem altatta el Sidet, hanem ezidő alatt végig a laborjában tartotta egy szűk ketrecben, hogy bármikor vért vehessen tőle, ha kell” – nyilatkozta Marian a CBS-nek. „Senkinek sem kívánom azokat az érzéseket, amiket átéltem aznap, mikor újra láttam a kutyánkat. Egyszerre volt bennem düh, tehetetlenség, öröm és keserűség, hogy így átvertek minket” – tette hozzá.

Később az NBC-nek azt is elmondta, miután elhozták a kutyát az orvostól, megvizsgáltatták egy másik helyen is, ahol kiderült, az állatnak nincs semmilyen genetikus betegsége. Gyakorlatilag teljesen egészséges. „Úgy érzem magam, mintha valaki teljes erőből gyomorszájon ávgott volna. Még most sem tértem magamhoz. A gyerekek is folyton azt kérdezgetik, hogy képes valaki ilyen szörnyűségre?”

Szerdán, késő délután egyébként a szóban forgó állatorvos is nyilatkozott az ügyben. Elmondta, hogy Sid azért van még életben, mert amikor Marian és családja követelte, hogy altassák el az állatot, ő képtelen volt megtenni. Hozzátette, alkalmazottja azért állítja, hogy kínozza az állatokat, mert még mindig neheztel rá, amiért kirúgta.

Az 1966 óta praktizáló orvos ellen állatkínzás vétsége miatt rendőrségi eljárás indult.

 

 

(kutyabarát.hu)

 

 

Forrás: hir24.hu, dailymai
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...