Angliában már a kutyaszavazat is számít

Szabályos értesítőt kapott az angliai Nortonban élő 8 éves rottweiler a május 22-i európai parlamenti választásra, amin gazdája, Russell Hoyle fölöttébb meglepődött. A 45 éves férfi azt mondja, érti ő, hogy javítani kell a részvételi arányt, de nem biztos benne, hogy ezt épp ezen a módon kellene megtenni. – írja a ma.hu

A technikai kivitelezésnél egyelőre jobban izgatja a kutyatulajdonost az a kérdés, hogy Zeus, a kutyaévekben számítva 63 éves rottweiler vajon melyik párthoz fogja húzni az EP-választáson az X-et.

Az értesítő pedig egyértelműen Zeus Hoyle nevére van kiállítva, így nincs mese, a kutyának véleményt kell nyilvánítania, ha törvénytisztelő kutyapolgárnak szeretne tűnni.

„Emlékszem, amikor a kérdezőbiztosok jöttek a népszámláláskor, én pedig azt mondtam nekik: jómagam élek itt a feleségemmel, és velünk él Zeus is, aki kutyaévekben számítva 63 éves” – mondta az ebtulajdonos. Csak ezt tudja elképzelni a kavarodás okaként, mert abban biztos, hogy a 17 éves fiának nem szólhat a választási értesítő. „Úgy vélem, ez abszolút nevetséges. Tudom, hogy ez nyilvánvaló tévedés, de a feleségemmel elmegyünk szavazni, és Zeus is velünk jön!” – jelentette ki Russell. „Kapott szavazólapot” – tette hozzá.

A biztonsági őrként dolgozó férfi csak amiatt aggódik, hogy ha tényleg szavazhat a kutya, akkor vajon hova fogja tenni az X-et. „Remélem, nem a torykra szavaz!” – jegyezte meg. Aztán elmondta, hogy Zeus alapvetően békés jószág, általában a bejárati ajtó küszöbénél ül és csak nézi a világot, ahogy megy a maga útján. Egyszer elkísérte a gazdáját dolgozni és végig a nyomában volt, bár alapvetően egy szelíd óriás, de ha a helyzet úgy kívánja, nem hátrál meg. „Ő leginkább egy szerethető, hűséges nagyfiú. Nagyon szeretjük őt. Ha a feleségemmel és Zeusszal a sivatagban lennénk és már csak egy liter vizünk lenne, a feleségem maradna szomjasan!”

 

 

(kutyabarát.hu)

 

 

Forrás: ma.hu
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...