Más, mint a többi: két szájjal született, gazdájának mégis ő a legszebb eb

Ritka születési rendellenessége miatt többszörös hátránnyal indult a gazdikeresésben Toad, az Amerikában élő 5 éves menhelyi eb. Amellett, hogy korlátozott látással és hallással áldotta meg a sors, a fülében, vagy inkább füle helyén található fogak elrettentően hatottak az esetleges befogadókra.

Elbűvölő kisugárzásával mégis sikerült valakit levennie a lábáról. Egy Heather Hernandez nevű nő valósággal beleszeretett, és azt sem bánja, hogy a kutyus extra törődést igényel. A különleges négylábú másként funkcionáló fülét minden este ki kell tisztítani, mert az alkalmankénti nyáltermelődés miatt ragacsossá válna a kutya szőre. Az Oklahomában menhelyet üzemeltető Heather több olyan ebnek ad otthont, aki Toadhoz hasonlóan más, mint a többi; nehézséggel szembesülnek külsejük, vagy valamilyen betegség miatt.

Toad deformációját egyelőre nem tudták sikeresek megmagyarázni. A vele foglalkozó állatorvosok szerint a „parazita iker” nevű jelenség lehet a háttérben meghúzódó ok: ilyenkor a méhben az ikertestvér csak részlegesen fejlődik ki. A fülben látható „elsődleges” fogak Toad koponyájából nőnek ki, ezért nem akarják eltávolítani őket. A második száj a nyelőcsövéhez kapcsolódik, és amikor a kutya sokat iszik vagy fut, izgatottá válik, amitől megindul nyártermelődés.

A befogadó elmondása szerint amint meglátta a kutyát, rögtön beleszeretett. Akármilyen is legyen a külseje, a szemébe nézve bárki láthatja, milyen szeretetreméltó kutyus ő. Új gazdája állítja, családja és Toad között azonnal kialakult egy láthatatlan kapocs, és azt reméli, példájuk másokat is arra ösztönöz, fogadjanak be sérült, deformált testi adottságú ebet.

Ismerkedj meg Toaddal, nézd meg a róla készült rövid videót!

 

Szerencsi Évi

(Kutyabarát.hu)

Forrás: Aol.
Kép: PEN News, Pexels

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...