A Brexit után: Utazás kutyával az Egyesült Királyságba

Ugyan a Brexit kapcsán még nem körvonalazódtak teljesen a repülőgépes utazásra vonatkozó változások, az aggódó gazdik számítanak rá, hogy a jövőben nehezítő körülményekkel fognak szembesülni. A mirror.co.uk foglalkozott a témával, cikkükből kiderül, mit várhatunk.

Az Európai Unióból történő kilépés után valószínűleg szigorított ellenőrzésekre kell készülni, ide tartozik például a veszettségre vonatkozó vérvizsgálat, amit az utazás napja előtti 3 hónapra visszamenőleg is kérhetnek. Ahhoz tehát, hogy valaki április 1-jén kisállattal utazzon, már januárban el kellett volna végeztetnie a tesztet az állatorvosnál. A korábban elfogadott „kutyaútlevél” a találgatások szerint szintén érvénytelenné válik, sem az Egyesült Királyság külföldi utat tervező lakosai, sem az unióból odautazni szándékozók nem tudják majd használni azt.

kutyabarat kutyabarát

A hírek szerint az érintett országok próbálnak valamiféle megoldást találni, mielőbb megegyezni az EU-val, viszont amíg ez nem történik meg, minden március 29. napja után utazóknak azt javasolják, minél előbb keressék fel az állatorvosukat a szükséges teszt elvégzése miatt. Az állatok útlevelének kérdése mellett az sem elhanyagolható kérdés, mi történik azzal a több mint 5000 brittel, akik állapotukból fakadóan nem tehetik meg, hogy kutyájuk nélkül utazzanak. A hatalmas kérdőjelek miatt a hatóságok mindenit arra kérnek, kövessék az illetékes Környezetvédelmi, Élelmiszer- és Vidékügyi Minisztérium (DEFRA) honlapját, ahol idővel minden szükséges információ elérhető lesz.

 

Szerencsi Évi

(Kutyabarát.hu)

Forrás: mirror.co.uk
Kép: pexels.com

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...