Saját KB bal
Saját KB jobb

A fotós, aki a kutyák lelkét örökíti meg

Robert Bahou fotós Jordániában, Ammanban született és ott is nőtt fel. Fotós pályafutása során rengeteg témát körbejárt, foglalkozott divatfotózással, természetfotókat is készített és a portréfotózásba is belekóstolt.

Aztán elkezdett kifejezetten állatokkal foglalkozni, mert lenyűgözte, hogy milyen valódiak, őszinték és természetesek a kamera előtt, hiszen nem tudják mi az. Nem kezdenek pózolni és szerepelni, csak magukat mutatják és egy jó fotós nem csak a szépséges külsőt, de a lelküket is meg tudja mutatni egy-egy fotón.

kutyabarát kutyabarat

Ilyen képek születtek  Robert Bahou által, aki már 2014-ben elindította „Faces” vagyis „Arcok” projektjét és elkezdte készíteni a jobbnál jobb állati portrékat.  Majd 2016-ban elindított egy KickStarter projektet, hogy az elkészült portrékat albumba rendezve, egy könyv formájában is ki tudja adni. Meggyőzödése szerint egy fotó soha nem tudja monitoron vagy a telefonon keresztül azt az élményt nyújtani, mint nyomtatott formában. Így született meg az Animal Soul című csodálatos fotóalbum közösségi finanszírozási ötlete a fotós fejében és hamar sikeres projektet is zártak, így az album már megvásárolható az Amazonon.

kutyabarat kutyabarát

Bahou így mutatta be az Animal Soul című album koncepcióját:

„Kutyák, macskák és lovak között nőttem fel, kóbor állatok jöttek és mentek az otthonunkban, amíg nem találtunk nekik megfelelő helyet.  Az „Animal Soul” sok ezer megtett kilométer, több hónapig tartó előkészület és fotózás, gondos válogatás, szerkesztés és tervezés eredménye. Egy nagyon közvetlen és személyes hangvételű fotóalbum kutyákról és macskákról. Az állatok nem tudják, mi az a kamera, így nem rejtenek el semmit a szemünk elől és nem mutatnak mást, mint amik valójában. Az album ezeket az őszinte és igazi pillanatokat mutatja be.”

kutyabarat kutyabarát

kutyabarat kutyabarát

kutyabarat

Robert munkáját a Facebook oldalán is követheted.

 

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Fotók: Facebook/Robert Bahou

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...