Saját KB bal
Saját KB jobb

1300 kutyának segített új otthont találni a kisfiú

2018-ban a hétéves Roman McConn kapta az „Év Gyerekének” járó díjat. Szerintünk nagyon megérdemelten! 

„A kutyáknak mindennél nagyobb szükségük van a segítségünkre” – mondja a CNN amerikai hírcsatornának a hétéves Roman McConn. A texasi kisfiú mindössze négyéves volt, amikor egy saját kampányt indított a kutyák megmentéséért – a szülei aktív segítségével.  

 

Roman az ASPCA állatvédő szervezet javaslatára megkapta az „Év Gyerekének” járó elismerést. Roman a díjátadást követő sajtótájékoztatón elmondta, hároméves korától kezdve aktívan küzd a rászoruló kutyák életének jobbá tételéért. „A negyedik szülinapomra azt kértem a családomtól és a barátaimtól, hogy a szülinapi ajándékaimra szánt pénzt inkább adományozzák a nehéz sorsú kutyáknak és menhelyeknek” – mesélte a kisfiú, aki azt szeretné, ha minél több vele egykorú gyerek csinálná azt, amit ő. „Szeretném, ha minél többen követnék a példámat, hiszen egyedül nem tudom megmenteni az összes gazdira váró kutyát.”

A Roman és családja által életre hívott állatmentő szervezet, a „Project Freedom Ride” Texas állam területén működik, és olyan kutyáknak igyekszik új, szerető otthont találni, akikre a szervezet nélkül minden bizonnyal altatás várna a menhelyeken. 

A kisfiú elmondta, szerinte az esélytelennek titulált állatoknak rengeteget segít, hogy időt tölt velük. „Az anyukám videóra szokta venni, ahogy játszom velük, aztán a videókat megosztja a Facebook-oldalán. Ez azért jó, mert a leendő gazdik így láthatják, hogy igazából hogyan viselkedik a kutyus.” Roman és a „Project Freedom Ride” eddig több mint 1300 reménytelen kutyusnak keresett és talált sikerrel új, szerető gazdikat.

 

(Kutyabarát.hu)

Forrás: www.insideedition.com ; www.nlcafe.hu

Indexkép: kutv.com

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...