A tó jegéről mentették ki a tűzoltók Lőrincet, az elkóborolt kutyát

December 24-én kapta a riasztást a Fejér megyei Állatvédőrség, hogy a Velencei-tó jegén áll egy kutya. Az állatvédők azonnal hívták a tűzoltóságot és közösen sikerült is kihozni Lőrincet (aki azóta már keksz névre hallgat) a jégről. A kutya chipje alapján azonosították a kutyát és a gazdát is, és mint kiderült, a kutyának igencsak nehéz sorsa volt eddig.

„Riasztást kaptunk, hogy a Velencei tó jegén áll egy kutya.” – írták a Fejér megyei Állatvédők Facebook oldalukon. „A Székesfehérvári Hivatásos Tűzoltók és a Gárdonyi Rendőrkapitányság együtt segített nekünk. Chip volt szerencsére, regisztrálva is volt, de Zsámbékon lakik…. telefont nem veszi fel senki, ezért megkérdeztük a zsámbéki Polgárőrséget segítenének-e. Nagyon kedvesek voltak és kimentek a címre, kiderült, hogy a kutyust Debrecenben találták és hazavitték majd gazdát kerestek neki. Sajnos a chip nem lett átíratva és az új gazda is továbbajándékozta Lőrincet, de ott sem találtak otthon senkit. A történet még nem ért véget, a zsámbéki megtaláló pedig eljön Lőrincért. Kápolnásnyéken keressük Tóth Ilonát, mert ő volt az utolsó tulajdonos tudtunkkal. Lőrinc reméljük nem lesz az ünnep további része ilyen kalandos neked. Nagyon köszönjük a Székesfehérvári Hivatásos Tűzoltók és a Gárdonyi Rendőrkapitányság segítségét, mert rájuk mindig számíthatunk ha egy állat bajban van. Kellemes Ünnepeket kívánunk Nekik is!”

kutyamentés kutyabarát

állatvédők kutyabarát

Friss hír:

„UPDATE: A tegnapi történetnek igen sok tanulsága van. Egyrészt az, hogy sok segítő ember van körülöttünk. Másrészt az, hogy még mindig nem mondtuk el elégszer milyen fontos a chip és annak regisztrációja a helyes adatokkal (ismét kérünk mindenkit, hogy szilveszter előtt ellenőriztessék le állatorvosukkal!). Nem utolsó sorban pedig az, hogy egy alapból bonyolult történetből lehet urbánus legendákat gyártani. Lőrinc, aki ma már a Keksz művésznevet viseli sok mindenen ment keresztül eddigi élete során. Megtalálta egy jóakaró, egy másik állatbarát elfuvarozta egy befogadóhoz aki gazdát keresett neki. A civil állatvédelem is számos áttételen keresztül működik néha. Ez olyan volt most, mint a mondóka: ez meglőtte, az hazavitte….. Keksz gazdájával ma beszéltünk, ha esetleg mégis az lesz a döntés, hogy karácsonyi kóborkánk új otthont keres nektek szólunk elsőként ezt megígérjük!”

Forrás és fotók: Fejér megyei Állatvédőrség

 

(Kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...