Az állatorvos óriás egérnek öltözött, hogy megnyugtassa szorongó páciensét

Hitchin, Anglia – Rupert-nek, a dalmatának különleges ortopédiai műtétre volt szüksége, de az eb agresszíven viselkedett mindenkivel, aki segíteni próbált neki. Az állatorvos megérinteni sem tudta, így, hogy kissé megnyugtassák, Mike Farrell doki új megközelítéshez nyúlt. A kutya gazdija beküldött egy egér kezeslábast, hogy egy ismerős illat legyen az állat mellett a kórházi kennelben, de a doki ennél okkal továbbment: belebújt az óriás egér jelmezbe, és ő maga oldotta fel Rupert szorongását.

 

Rupert azóta már átesett a műtéten, és épp lábadozik a keresztszalag szakadásból. Gazdija, Sonya Schiff pár éve egy angol mentőszervezettől, a Dogs Trust-tól fogadta örökbe az ebet, és csaknem egy évébe telt, hogy egy viszonylag erős kapcsolatot tudjon kialakítani a kutyával, aki tele volt komoly, félelem alapú passzív agresszióval.

Súlyos szeparációs szorongással is küzdöttek, emellett Rupert gyakran sántított, viszont nagyon erősen védelmezte lábait. Később, mikor már sikerült megvizsgálni, kiderült, hogy csípő diszpláziája és keresztszalag szakadása van, így előjegyezték Dr. Farrell ortopédushoz műtétre.

– Nagyon aggódtam amiatt, hogy kórházba kell vinni, így azt gondoltam, hogy talán megnyugtatja, ha érezheti az illatomat az idegen helyen – nyilatkozta Sonya. – Arra gondoltam, hogy elküldöm vele az egér ruhámat, amit gyakran viselek otthon saját magam megnyugtatására, hogy azt tegyék mellé a kórházban a kennelbe. – A lány jól gondolkozott, hiszen tudható, hogy egy ismerős illat, játék vagy személyes tárgy egy idegen környezetben sokat segíthet az állat megnyugtatásában, feszültségének oldásában.

Dr. Farrell szerint nem szokták engedni, hogy saját ágyat vigyenek be a kutyákkal a kórházba, de Rupert esetében kivételt kellett tenniük. Jól tették: ugyanis amikor a kutya csúnyán morgott az orvosra, a leleményes doki úgy döntött, változtat a taktikáján, és felvette az óriás egér jelmezt.

Onnantól kezdve Rupert-el sokkal jobban megértették egymást, és a látvány sem volt utolsó: Farrell doki még egy gallérral is megtoldotta jelmezét, hogy még inkább passzoljanak egymáshoz. Ha nem is kötöttek örökké tartó barátságot, de kreativitásból és emberségből biztosan jelest érdemel az állatorvos.

 

Cikkajánló:

Az új nyalimatrac lehet a megoldás kutyáink szeparációs szorongására

A lány becsempészte a szorongó nagyi kutyáját a kórházba

Szorongó kutyákon is segíthet a legújabb okoscsont

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: bbc

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...