Saját KB bal
Saját KB jobb

Kutyaszemmel: idén 7 millió forint értékű adomány érkezett a vidéki menhelyen élő kutyáknak

Magyarországon ritkán van példa arra, hogy a vidéki menhelyek komolyabb anyagi támogatásban részesülnek. Nyáron indult el a Cofidis Magyarország Kutyaszemmel programja, mely egyaránt támogatja a gazdás és a menhelyen élő kutyákat, valamint a menhelyeket. Idén a közösségi adományozással együtt több, mint 7 millió forint gyűlt össze a menhelyi kutyák megsegítésére.

A Cofidis – Kutyaszemmel kutatásából kiderült, hogy a menhelyek legégetőbb problémája a pénz- és a szakemberhiány (66%), a zsúfoltság (50%), és számottevő az egészségügyi ellátására fordítható pénz szűkössége (34%). A menhelyek segítése a lakosság körében a legnépszerűbb, a legtöbb támogatás ugyanis az emberek részéről (84%) és a civilszervezetektől (72%) érkezik, míg a cégek (40%) a harmadik helyen állnak a listán, ezt követi az önkormányzat (36%), a celebek (14%) és végül az állam (2%). További hasznos adatok Magyarország kutyaszemmel cikkünkben olvashatók.


Szimpla Kutya – Kutyabarát Karácsonyi Vásár (Szimpla kert, 2018. december 8.)

Többek között a szakemberek által említett problémák hatékony támogatását tűzte zászlajára a Cofidis Kutyaszemmel programja, amelynek keretében a vállalat a  konkrét segítségnyújtás mellett novemberben a kutyabarát lakosságot bevonva közösségi adományozó kampányt indított. Az összefogásnak köszönhetően további 1 millió forint gyűlt össze a menhelyek számára. Az adományok a Hangya Közösség közreműködésével kerültek a legmegfelelőbb helyekre:

– a kisvárdai menhely hatalmas összefogás eredményeképpen új tetőszerkezetet kapott

– a karcagi menhelyre végre olyan tároló érkezett, amiben biztonságosan tárolhatják a szükséges eszközöket, élelmet

– a mátészalkai menhely egy nagyobb összeget orvosi költségekre fordított

– a nyírmadai menhely pedig csodaszép kennelsorral bővült a régi életveszélyes helyett, a fennmaradó összeg pedig a kutyusok egészségügyi költségeit fogja fedezni.


Az adományautó átadása – balra: Fedor Mariann, Cofidis, jobbra: Wieden Krisztina, Hangya Közösség (Szimpla Kutya – Kutyabarát Karácsonyi Vásár)

 „A kutyák rengeteg örömöt és szeretetet adnak nekünk, itt az ideje, hogy viszonozzuk nekik. Ezért a közösségi kampányt megdupláztuk és a vállalatunk idén további 5 millió forintos adománnyal és Menhely expresszel, azaz a kutyák számára alkalmas gépjárművel segíti a menhelyek mindennapi munkáját a Hangya Közösség közreműködésével.” – mondta Fedor Mariann a Cofidis Magyarország Marketing területvezetője.


Kutyaszemmel program: A Cofidis legfontosabb értékei között tartozik a gondoskodás és felelősség, így már az elmúlt években is foglalkoztak és aktívan tettek a társadalmat érintő problémák megoldásáért. A gondoskodás és a felelősségvállalás a családi környezethez tartozó, szinte családtagnak számító háziállatok körére is kiterjed a vállalatnál, éppen ezért indult el a Kutyaszemmel program idén, mely egyaránt támogatja a gazdás és a menhelyen élő kutyákat. 2018-ban készült a Kutyaszemmel országos reprezentatív kutatás, ahol felmérték a magyarországi kutyák és menhelyek helyzetét, annak érdekében, hogy igazán hasznos támogatást tudják nyújtani számukra. A Cofidis idén komoly lépéseket tesz a hazánkban élő négylábúak jobb léttért, felhívják a figyelmet a felelős állattartás fontosságára. Bővebben a programról: https://www.cofidis.hu/kutyaszemmel


 


Szimpla Kutya – Kutyabarát Karácsonyi Vásár (Szimpla kert, 2018. december 8.)

 

(Kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...