Saját KB bal
Saját KB jobb

Magyar mentősök mentették meg a sokkos kiskutyát

Fantasztikus hozzáállásról tettek tanúbizonyságot a mentők Budaörsön. Épp egy stabil beteget szállítottak a kórházba, amikor egy kétségbeesett kiskutya keresztezte az útjukat. Nem hagyhatták hátra, hiszen minden élet számít: felvették maguk mellé a sofőrfülkébe, és a közeli kutyapanzióba szállították. Hamar meglett a gazdi is. Le a kalappal a hétköznapi hősök előtt!

 

Amikor valakinek elveszik a kutyája, sok esetben kénytelen a jóérzésű emberek segítségére támaszkodni, és bízni benne, hogy valaki megfogja az állatot, ha az menekül vagy céltalanul lézeng nem találva gazdiját. Így jártak a budaörsi mentők is, mikor épp egy beteggel tartottak a kórházba.

Egy egészen fiatal kutya került a látókörükbe a múlt héten, aki zavarodottan szaladgált az úttesten. Az esetkocsi azonnal megállt, és mintha a kutyus tőlük várná a segítséget, leült az autójuk elé. Az életmentők nem is haboztak sokáig, azonnal felvették és beültették maguk mellé a sofőrfülkébe.

Tudták, hogy a kórház felé útba esik egy kutyapanzió is, és mivel a beteg, akit szállítottak, stabil állapotban volt, úgy döntöttek, hogy tesznek egy kis kitérőt, hogy a jól ápolt, nyakörves ebet is biztonságba helyezzék. Remélték, hogy gyorsan rendeződik a sorsa, ami így is lett, hála nekik.

– Az esemény pár perc alatt lezajlott, és mire a mentők átadták betegüket a kórházban, a gazdi már jelentkezett a Központi Mentőállomáson – írták meg közösségi oldalukon.

Gratulálunk a példamutató hozzáálláshoz!

 

A magyar életmentők csodálatos történetei:

Tudtad, hogy a világ elitjébe tartoznak a magyar mentőkutyák?

Második emeleti párkányra mászott ki a kiskutya – a tűzoltók mentették meg

Ideiglenesen a tűzoltók vették magukhoz a kutyát, aki az autóban ült, mikor gazdája lámpaoszlopnak ütközött

A mentők magukkal vitték a kórházba a rosszul lett férfi kutyáját is az utcáról Csillaghegyen

 

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: OMSZ

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...