Saját KB bal
Saját KB jobb

Megfagyott a hajléktalan Angliában, aki arra várt, hogy a rendőrség visszaadja szeretett kutyáját

Anglia – minden helyi ismerte és sokan kedvelték az Angliába települt, később hajléktalanként élő, görög származású Pericles Malagardis-t. Összedobták neki a repülőjegyet, hogy meg tudja látogatni a fiát Görögországban, most az összeget a temetésére költik. Ugyanis amikor a kórházból a rendőrségre ment szeretett kutyájáért, egy rendőr kidobta az őrsről, kint kellett várnia, ő azonban belehalt a fagy okozta súlyos kihűlésbe.  

 

A férfi még 1989-ben költözött Görögországból Londonba és 11 évig dolgozott kiszállítóként. Rosszul sikerült válása után arra kényszerült, hogy a kocsijában éljen, később azt is elvesztette, így került az utcára. Azonban megnyerő személyisége miatt sokan ismerték és szerették London nyugati részén. Olyannyira, hogy volt olyan cég, aki megengedte, hogy ingyen utazzon ki a repülőtérre és a terminálon töltsön pár éjszakát, sőt, ételt is kapott a személyzettől. Az egyik légitársaság dolgozói még gyűjtést is rendeztek neki, hogy hazamehessen Görögországban maradt fiához.

Pericles azonban kórházba került, így imádott kedvencét, aki a mindene volt, a rendőrség egy az őrsön lévő kennelben helyezte el. Mikor a 63 éves férfi végre elhagyhatta a kórházat, azonnal elindult, hogy felvegye Django-t.

Az egyik rendőr, aki épp szolgálatban volt, nem adta ki neki rögtön az állatot, azt mondta, várnia kell 24 órát, azonban nem engedte meg, hogy ezt az épületben tegye meg. Reggelre holtan találták Pericles-t. A rendőrt azonnal elbocsátották állásából „nagyfokú alkalmatlanságra” hivatkozva.

A hőmérséklet reggelre már nulla fok köré esett, Pericles-t öt órával kiutasítása után találták meg öntudatlan állapotban. Testhőmérséklete 26 fok alá esett, már nem tudták megmenteni.

Peri egyik barátja, Jenny Perry döbbenten állt a történtek előtt. Gyakran vigyázott Django-ra, az eset után is ő látta el az árván maradt ebet. – Annyira szomorú, hogy a pénzt, amit gyűjtöttünk neki a repülőútra, most az utolsó útjára, a temetésére fogjuk költeni. Nagyon különleges karakter volt, sok ember szívét megérintette – mondta a hölgy.

A helyi pap is igyekezett rajta segíteni, de Pericles pénzt sosem fogadott el, mindössze egy kis menedéket. A pap vette fel a kapcsolatot az egyik fiával, aki magához vette volna édesapját, amitől már csak pár hét választotta el.

Korábban mi is írtunk a bennünket érintő kérdésről: mi történik majd a hajléktalanok kutyáival, ha nem tartózkodhatnak többé az utcán?

 

Cikkajánló:

10,000 dollár adományt gyűjtött össze a gazdi a hajléktalannak, aki visszavitte elszökött kutyáját

A hajléktalan férfi szívszorító videóban keresett otthont kutyájának – de az emberek inkább őket juttatták otthonhoz

Kutyakabátot kapnak a hidegben a hajléktalanok kutyái Nagy-Britanniában

Kutyás hajléktalanokat alkalmaz egy brazil menhely

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: metro
A kezdőfotó illusztráció! Fotó: flickr, google maps

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...