Barbárnak és betegnek minősítették a cukrászlányt, aki élethű kutya tortákat készít

Az internet hatalmas és hatalommal teli: az emberek pedig arctalanul bárkit kikezdhetnek, aki valamiért a szemüket szúrja. A legújabb áldozat a tehetséges cukrászlány, aki kutya formájú tortákat készít. Az emberek tömegével jelentették az egyik közösségi oldalon a fotóit, mint erőszakos tartalom, amikor felvágta a tortacsodákat.

 

A 36 éves Hannah Edwards a Hemel Hempstead-i Cake Illusionist (Torta illuzionista) nevű vállalkozás vezetője. Álmában sem gondolta volna, hogy fantasztikus alkotásai közel 10,000 kegyetlen és dühös kommentet fognak érni. Az emberek azon borultak ki, hogy egy késsel felvágta az élethű, saját maga által készített kutya alakú tortáit.

Az internet trolljai barbárnak és betegnek nevezték, amiért ilyen tartalmat posztol. Állatkínzásnak minősítették a tartalmat és feljelentették. Nevezhető akár elismerésnek is a torta művész számára, hogy ennyire élethűnek tűnnek az alkotásai, de sokkal inkább okozott fejfájást a hölgynek az ok nélküli bántás. Ugyanis a trollok elég messzire elmentek: egyenesen sorozatgyilkosnak titulálták!

Hannah azért készít ilyen tortákat, mert egyrészt imádja az állatokat, másrészt hatalmas igény van rá a vásárlói körében, hogy kedvencüket mintázza meg süti vagy fagyitorta formájában. El sem hitte, mit váltanak ki szeretett alkotásai az emberekből. A szomorúság is elég lett volna, de emailen már fenyegető levelek is érkeztek hozzá.

– Ez gusztustalan! Mi a baj az emberekkel? Hogy tudsz felvágni és megenni egy tortát, ami igazi állatnak néz ki? Barbárság! Idióta! –

– Ez beteges! Elkészíteni egy valóságos élőlényt és utána felvágni egy késsel, majd megenni – ez otromba és hülyeség! – ehhez hasonló hozzászólásokat kapott a lány interneten és emailben.  

A torta élethűnek tűnik, de tartsuk észben: vajból, cukorból, tojásból és lisztből készült. – Nagyon meglepődtem, mennyi negatív kritikát kaptam, amiért felvágtam egy tortát. Láttam már jópár kommentet életem során, ami kínos volt, de ez valami más. Az agresszió mértéke egyszerűen őrületes – meséli szomorúan az alkotó. – Ez egy illúzió, nem egy valódi állat! Nem hús! Semmiben nem különbözik egy klasszikus tortától, ez mindössze egy képesség, amit évekig tökéletesítettem. –

Hannah egy-egy alkotáson közel 80 órát dolgozik. Ahogy ő fogalmaz: valahol egy kicsit ironikus és álszent kiborulni egy torta felvágásán, főleg az emberek mindennapos húsfogyasztási szokásait nézve. – Ijesztő volt, hogy egymás között osztogatták az email címemet, hogy más is meg tudjon fenyegetni. Számomra a lényeg, hogy a megrendelőim úsznak a boldogságban, mikor meglátják szeretett kedvencüket torta formájában megmintázva. Úgy gondolom, a többiek a haragjukat irányíthatnák inkább a valódi állatkínzók felé. Esküszöm, én nem vagyok az. Még a méhecskéknek is adok cukros vizet. –

 

Cikkajánó:

33 tárgy, amire minden gazdinak azonnal szüksége van a konyhában

Íme a legcukibb kutyás esküvői torták

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: dailymail

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...