A rendőrség szerint senki nem kötötte egy autó után az egyik rendőr kutyáját Borsodban, pedig 13 szemtanú igazolta

Hétfő este került ki az a poszt az egyik közösségi oldalra, amelyben egy felháborodott szülő osztotta meg az Ómassa faluban történteket. A leírás szerint a helyiek állítottak meg egy kisbuszt, amely maga után vonszolt egy bekötött szájú kutyát, aki, mint később kiderült, az egyik helyi rendőr kutyája volt. A rendőrök, annak ellenére, hogy 13 ember igazolta, mi történt, nem hiszik, hogy a kocsi után húzták az ebet.

 

 

Ómassa…kics falu a Bükk szívében, csend, csörgedező patak….aztán jön egy kék kisbusz kb 50km/h sebességgel és KUTYA a kocshoz kötve…a gyermekeink szeme láttára végighúzva a rohadt aszfalton….mert már nem bír rohanni a rohadt kocsi után….a férjeink ordítva rohannak a kocsi után…kb 100m után megáll…mert a kutyát csak vissza akarta hozni akitől elszökött. Szája összekötve zsinórral kb 5m hevederrelés madzaggal a kocsi után kötve…. – fogalmazta meg a poszt írója.

A szemtanúk biztosak voltak benne, hogy a sofőr ittas volt, rögtön rendőrt hívtak, de a kiérkező hatóság szinte azonnal elterelte a szemtanúkat, azt sem engedték meg, hogy jelen legyenek a szondáztatásnál. Természetesen a felháborodott résztvevők feljelentést tettek, de a poszt írója biztos benne, hogy az ügyben nem lesz semmilyen fejlemény, hogy az állatkínzás bizonyítást nyerjen, még úgy sem, hogy mindenki látta, mi történt. 

A történtekkel kapcsolatban az index.hu megkereste a rendőrséget, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányságtól az alábbi választ kapták: 

– Valóban történt rendőri intézkedés az ügyben és az említett kutya egy helyi rendőré, továbbá az ügyben – a történtek pontos és megnyugtató tisztázása céljából – a Miskolci Rendőrkapitányság állatkínzás bűntett gyanúja miatt indít büntetőeljárást. Fontosnak tartom megemlíteni, hogy a kutya néhány napja elkóborolt és egy helyi férfi találta meg, aki haza akarta vezetni a gazdájához. Tehát az eddig beszerzett információk szerint nem az történt, hogy a kutyát az autó után kötve húzták volna. Az eben a talpán lévő hámhorzsolásos sérülésen kívül más sérülés nem volt, ezt a gazdája ellátta – írta az indexnek válaszában a borsodi rendőrség szóvivője.

A rendőrség válasza után az indexnek sikerült elérnie a Facebook-poszt szerzőjét, aki elmondta, hogy számukra egyértelműen úgy tűnt, hogy a kutyát az autóhoz kötötték. Elmondta, hogy a buszmegállóban ültek, amikor látták, hogy érkezik a kék kisbusz, ami után rohant a kutya. Aztán amikor a jármű bekanyarodott, a kutya elvágódott, és mint egy rongy csapódott összevissza, amíg megállt az autó a helyi rendőr házánál. 

Az index birtokába került egy videó is, amin az látható, hogy többen indulatosan számon kérték az autó vezetőjét. A felvételen nem hallatszik, vagy nem vehető ki, hogy pontosan mi miatt kérik számon, de a férfi azzal védekezik, hogy az állat az autó után „futott, jött normálisan”. Többen megkérdezték tőle, hogy miért nem az autóba rakta be a kutyát. 

Az általuk elért szemtanú szerint egyébként az úton több helyen is volt vér, és miután megérkezett a helyi rendőr, aki egyébként ellátta az állatot, azt mondta, hogy nem lesz probléma, hagyhatják a dolgot. Ők viszont azt mondták, hogy nem hagyják annyiban. 

A rendőrség erre azt írta az indexnek, hogy az eddig beszerzett információk alapján küldték a tájékoztatást, a többi majd a nyomozás során derül ki. 

 

Számos ilyen botrány van:

Túlélte a kutya, akit egy román férfi vonszolt kocsija után kötve

Megverték a nyugdíjast, aki autójához kötve vonszolta kutyáját – az állat elpusztult

A vagon tetejéhez láncoltak egy kiskutyát – 3 napig utazott a vonattal

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: index, facebook

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...