Saját KB bal
Saját KB jobb

A híres énekesnő 10,000 dollárt ajándékozott az autista kisfiúnak, hogy kaphasson egy terápiás kutyát

Az egész történet olyan hihetetlenül hangzik elsőre, de csak azért, mert sajnos kezdünk hozzászokni a teljes érzéketlenséghez, ami eluralkodni látszik körülöttünk. De ebben a sztoriban minden benne van, ami az embernek kedves. Jacob egy 8 éves, autizmussal élő kisfiú. Pár éve minden vágya egy terápiás kutya volt, de családja nem tudta kifizetni. Így nővére és unokatestvére elénekelték Taylor Swift egyik dalát kicsit másképp, hogy adományokat gyűjtsenek a segítő eb árára. Senki sem gondolta előre, hogy ekkora összeg fog befolyni és főleg hogy kitől.

 

Jordan Fox 15 éves. Öccse, a 8 éves Jacob autizmussal él. Már 5 évesen minden vágya az volt, hogy lehessen egy saját terápiás kutyája, akikről köztudott, hogy remekül oldják az autista gyerekek szorongásait, segítenek kinyílni, önállóbbá válni és közelebb kerülni az őket körülvevő világhoz.

Azonban Jacob családja nem engedhette meg magának, hogy saját zsebből vegyen egy terápiás állatot, akik – mivel komoly képzést kapnak, mielőtt munkába állnak, és külön erre a feladatra szelektálják őket – csillagászati összegekbe kerülnek. Ekkor Jacob nővére nagyon szerethető ötlettel állt elő: ő és unokatestvérük, Makaylee elénekelnek egy Taylor Swift számot kicsit átköltve, és feltöltik a videót az internetre, hogy ezzel kérjék meg az embereket, hogy adományozzanak a nemes célra.

A lányuk álmokban sem gondolták volna, hogy az átdolgozott dal magához az eredeti énekesnőhöz, Taylor Swift-hez is eljut. Körülbelül egy hónappal a videó posztolása után a családnak igencsak leesett az álla, mikor az énekesnő maga jelezte: 10,000 dollárt (3,2 millió forint) adományoz Jacob vágyára.

– Jacob, reméljük szereted majd az új kutyádat! Kérlek, mondd meg a tesódnak és az unokatesódnak, hogy nagyszerű munkát végeztek a dallal! Szeretettel, Taylor és Andrea Swift – írta az adományozó oldalon az énekesnő és anyukája.

Amikor Jacob anyukája elmondta a lányoknak, hogy Taylor Swift mit üzent, és daluk hatására mennyi pénzt adományozott, a két kamasz alig hitt a fülének. – Soha nem leszünk elegek ahhoz, hogy megköszönjük a családunknak, a barátainknak és Taylor Swiftnek (annyira hihetetlenül hangzik), hogy hozzásegítették a kisfiamat egy segítő kutyához. Nagyon hálásak vagyunk – nyilatkozta Allison, Jacob édesanyja.

A családnak összesen 13,500 dollárt kellett összegyűjtenie, hogy Jacob részére megkezdjék egy terápiás kutya képzését. Hála minden jó embernek és főleg az énekesnőnek, sikerült összegyűjteni az összeget, így a kisfiú már másfél éven belül a családban üdvözölhette új négylábú társát és segítőjét. Azóta eltelt pár év, és az is megadatott neki, hogy egy koncertje után személyesen is találkozhasson a jószívű művésszel, akinek mindezt köszönheti.

 

Szerencsére azért még mindig vannak jótét lelkek:

A 98 éves férfi 2 millió dollárt adományozott a vadvilág mentésére, majd örökbe fogadott egy idős kutyát

A kislány, aki egy állatorvosi rendelőnek adományozta szülinapi pénzét

A 89 éves Józsi bácsi belevette végrendeletébe a menhelyi kutyákat

A 6 éves Bori menhelyi adományokat kért születésnapjára ajándékok helyett

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: today
Fotók: people

 

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...