Saját KB bal
Saját KB jobb

Ismét Közösségi Adományozási Programot hirdet a kutyabarát MagNet Bank

A MagNet Bank ügyfelei minden évben a Bank nyereségének 10%-áról dönthetnek közhasznú társadalmi szervezetek és nonprofit gazdasági társaságok javára, és ezzel a KÖZÖSSÉGI ADOMÁNYOZÁSI PROGRAMON (KAP) keresztül fontos ügyeket támogathatnak a bank profitjából. A listában többek között állatvédő szervezetek is megtalálhatók.

A 2019. évi támogatási programra 2018. szeptember 25-től október 25-ig pályázhatnak közhasznú társadalmi szervezetek (civil szervezetek, nonprofit gazdasági társaságok és szociális szövetkezetek) az alábbi kategóriákba: egészségmegőrzés-sport, esélyegyenlőség, gyógyítás, környezetvédelem, kultúra és oktatás-nevelés. Az idén egy új pályázati kategóriával („Együttműködés, közösségépítés, tudásátadás”) is kiegészül a lista.

A MagNet Bank Közösségi Adományozási Programjában (KAP) adománygyűjtési lehetőséget biztosít társadalmi szervezetek számára. A programban történő részvétel első lépése egy online pályázati adatlap leadása. A sikeres pályázás lehetőséget biztosít társadalmi szervezeteknek arra, hogy felkerüljenek az ú.n. KAP listára. A bejutott szervezetek részt vehetnek egy kommunikációs és adománygyűjtő kampányban, illetve számos más programon.  Azon értékorientált közhasznú társadalmi szervezetek pályázatait várják, akik egyetértenek a Közösségi Bank gondolatával, szívesen támogatják a MagNet Bank ez irányú törekvéseit és aktív tagjává kívánnak válni a Bank Civil Kapcsolatok Programjának.

A MagNet Bank civil kapcsolatokért felelős vezetője, Erős Barbara elmondta: „Változtak a kiválasztási kritériumok is, a hangsúly átkerült olyan aspektusokra, amelyek esetében hiányosságot látunk a civil szférában. Ez elsősorban az együttműködés és a tudásmegosztás hiánya a szervezetek között és a gyenge kommunikáció. Úgy látom húsz éves tapasztalatom alapján, hogy a szervezeti munkatársaknak nincs ilyen tevékenységekhez idejük vagy szakértelmük; ki vannak égve, nem használják jól a közösségi médiát, nem építenek ki egy támogatói kört, még mindig pályázatfüggőek, nincs pénzügyi fenntarthatósági elképzelésük. A jó kommunikáció pont ezekhez járulna hozzá. Fontos lenne, hogy ismertebbé tegyék az eredményeiket, de hatást mérni nagyon kevesen tudnak, sem a tudás, sem a forrás nincs meg ehhez. Ezért mi olyan projekteket, ötleteket, működési módokat szeretnénk támogatni, amelyek a közösségiséget előtérbe helyezik, mert az magába foglalja már a kommunikációt, az együttműködést és mindez pedig a fenntarthatóságukat segíti. „

Pályázni az alábbi linken lehet:

https://www.magnetbank.hu/a-kozossegi-bankrol/kap

Legutóbb, a KAP 2018  keretében ügyfeleink 35  007 844 Ft-ról döntöttek 61 szervezet javára. A Közösségi Bank weboldalán keresztül bárki tájékozódhat, hogy mely projektek részesültek támogatásban az előző években. A projektek létrejöttét követően a Bank természetesen elérhetővé teszi a civil szervezetek KAP-os forrásainak felhasználásról szóló beszámolóit is.

A Bank a [email protected] címen egész évben várja a javaslatokat, hogy a jövőben mely társadalmi szervezeteket érdemes bevonni a támogatandók körébe.

 

További információ

www.magnetbank.huwww.facebook.com/magnetbank


A MagNet Magyar Közösségi Bank Zrt-ről

A MagNet Magyar Közösségi Bank Zrt., az 1995-ben alapított HBW EXPRESS Bank Zrt. jogutódja, 2010.04.30 óta folytatja tevékenységét ezen a néven. A 100%-banmagyar tulajdonban lévő pénzintézet küldetése, hogy Magyarország első professzionális etikus közösségi bankjaként, ügyfelei közreműködésével, felelős és transzparens módon, valódi választási lehetőségek révén forrást biztosítson olyan kezdeményezések számára, amelyek pozitívan hatnak környezetünkre és társadalmunkra, amelyek közös jövőnk biztosítékai lehetnek. A Bank víziója a közösségekre támaszkodó és közösségeket építő első hazai újbankként működni, amely azt a felemelő érzést nyújtja ügyfeleinek, dolgozóinak, üzleti partnereinek és tulajdonosainak, hogy a pénzügyeikkel is sokat tesznek a társadalomért és a környezetért. A MagNet Bank fontos támogatója a fenntartható fejlődésnek hazánkban.


 

További hírek a MagNet Bankról:

Új szolgáltatással rukkolt elő a kutyabarát MagNet Bank

Új fiókot nyitott a kutyabarát bank – nem is akármilyet

72 millió forint civilek javára

 

 

(Kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...