Pénztárca lopás miatt ment a férfi a rendőrségre, kamera buktatta le a tolvajt

Folyamatos lopások, bolti szarkák, engedély nélküli eltulajdonítások? Hát mi van itt, kérem?! A múlt héten még kenyeret lopó ebről számoltunk be, azelőtt könyvet eltulajdonító kutyáról. Most még súlyosabb bűncselekményt rögzített egy bolti kamera: ez az eb nem aprózta el: rögtön egy pénztárcával dobbantott.

 

Szokatlan gyanúsítottat rögzített egy kínai bolt biztonsági kamerája. Valójában a bolt tulajdonosok, az áldozat és a rendőrség is tehetetlen az elkövetővel szemben. Az áldozat annyit tudott elmondani az esetről, hogy éppen a barátaival kártyázott, amikor kizsebelték. Ami valójában nem is felel meg a tényeknek, de hát ő háttal volt a cselekmény pillanatában.

A megkárosított férfi, miután észrevette, hogy valaki eltulajdonította a pénztárcáját – vele együtt az összes készpénzét és kártyáit, elment a rendőrségre Susong megyében (Kelet-Kína), hogy feljelentést tegyen ismeretlen tettes ellen. Az őrsön beszámolt arról, hogy amíg pókerezett a közértben az ismerőseivel, valaki egyszerűen kizsebelte. A rendőrök szerint a férfi egy zsebmetszőre gyanakodott, hiszen nem vett észre semmit akkor, amikor az eset megesett.

A rendőrök a helyszínen megtudták, hogy van biztonsági kamera a boltban, így bekérték a felvételeket. Azonnal rájöttek, hogy az eltulajdonítás nem éppen úgy volt, ahogy azt mindenki gondolta. De azt be kell vallani: senki sem számított arra, hogy fényes nappal ilyen megtörténhet: a valódi elkövető olyan pókerarccal hajtotta végig a bűncselekményt, hogy az egyszerre felháborító és imádnivaló.  

A lebuktató videón látszik, hogy a férfi pénztárcája egy mozdulattól kiesik a farzsebéből a földre, amit tulajdonosa észre sem vett. Ekkor szalad keresztül két kutya a bolton, az egyikük átlépi a tárcát, de a másikuk olyan természetességgel veszi fel a földről, mintha valami finom falat volna.

A rendőrök – miután abbahagyták a csoportos hahotázást, elkezdték nyomon követni a kutya útját az utcán is, és hamarosan megtalálták az ellopott pénztárcát egy bokorban. A tartalma érintetlen volt. A rendőrségnek nem sikerült kiderítenie, miért lopott az eb és hogy kihez tartozik.

 

Még több tolvaj:

A kutya elvitte egy körre gazdija kocsiját, és imádnivaló balesetet okozott

Négylábú tolvajszarkát rögzített az egyik bolt biztonsági kamerája

A magányos kutya, aki ellopott egy magányról szóló könyvet a boltból, majd megváltozott az élete

Lebukott a Balaton szeletet lopó kutya, de még szabadlábon van

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: mirror

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...