92 tacskót foglaltak le a rendőrök egy barcsi ház egyetlen szobájából

Horrorház már megint: úgy látszik, soha nem lesz vége a szaporító telepek leleplezésének, mindig újabb és újabb kerül a felszínre. Most egy barcsi lakóházra csaptak le a rendőrök, ahol az egyik szobában bedobozolva, mint ha tárgyak lennének, összesen 92 tacskó jellegű kutyát találtak.

 

A Barcsi Rendőrkapitányság az Állatmentő Szolgálat Alapítvány bejelentése alapján állatkínzás bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettesek ellen. Az egyenruhások egy barcsi lakóházban – a társszervekkel együtt folytatott házkutatás alkalmával – 92 tacskó fajtájú kutyát találtak, amiket a rendőrség közleménye szerint nem tartottak megfelelő körülmények között. Értendő ez alatt, hogy egyetlen boxban több, akár 3-4 kutya is össze volt zárva, ki tudja, mióta, és a közel 100 állat egyszerre üvöltött.

A ház egyik szobájában összezsúfolva elhelyezett ebek nagy része nem rendelkezett chip-azonosítóval és okiratokkal. A rendőrök az állatokat lefoglalták, majd az illetékes Állategészségügyi Állomás segítségével gondoskodtak az elszállításukról. A feltételezett elkövetők elszámoltatása jelenleg is folyamatban van.

Azóta már jelentkeztek, akik örökbe fogadnának valakit a szerencsétlen kutyák közül, de olyan is jelentkezett, aki elveszett / ellopott tacskóját keresi.

Még a Somogy Megyei Rendőrkapitányság felvételeit nézve is elviselhetetlen a zaj, nem beszélve a szagról és egyéb látványról, amit nem lehet a kamerákon keresztül átélni.

Az Állatmentő Szolgálat Alapítvány azóta jelezte közösségi oldalán, hogy tegnap este még mindig a helyszínen voltak, hiszen még akkor is találtak egész kutya családokat, tehát valószínűleg a 92 eb nem is a végleges szám lesz. Egy ekkora mennyiségre szinte egyik szervezet sem tud azonnal reagálni, felkészülni, ez is nagyban nehezíti a szaporító telepek felszámolását.

– Még mindig a helyszínen, mert eldugtak 6 kutyát. Biankó útlevelek is előkerültek! – írták még este a híreket az Állatmentő Szolgálat Alapítvány munkatársai.

A nemrégiben szárnyra kapott hírekben is tacskók voltak érintettek: idén márciusban elítéltek egy magyar állatorvost, aki számos szabályt és törvényt megszegve illegálisan csempészett és árult kutyákat az Egyesült Királyság területén. Hamis papírokkal érkeztek az országba a kölykök, a koruk sem felelt meg a megengedettnek.

A március 7-én összeülő bíróság Molnár Viktort bűnösnek találta a vakcinálásra vonatkozó törvény, az állatjóléti törvény és a kedvtelésből tartott állatokra vonatkozó törvény megszegéséért valamint abban, hogy engedélyek nélkül működtetett kisállat kereskedést otthonában.

Molnárt, aki most Kent-ben él, 270 óra közmunkára ítélték, valamint 10 évre eltiltották mindenfajta kereskedés üzemeltetésétől. Összesen 2,686 font (940,000 forint) kártérítést is fizetnie kell, valamint a 2,500 fontos (875,000 forint) perköltséget is állnia kell. Molnárt emellett regisztrálták az Állatorvosok Királyi Kollégiumánál, amellyel kapcsolatba kellene lépnie, ha folytatni szeretné állatorvosi praxisát.

Magyar szaporítókról, csempészekről és piacról számol be a külföldi sajtó

A hatóságok nem találták állatkínzásnak a 129 kutyával működő abai szaporító telepet

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás és fotók: police, Állatmentő Szolgálat Alapítvány

 

 

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...