10,000 dollár adományt gyűjtött össze a gazdi a hajléktalannak, aki visszavitte elszökött kutyáját

Rick kutyája elszökött, gazdája kétségbeesetten kereste Kaliforniában. Később egy hajléktalan férfi jelentkezett nála, hogy vele van Maya, a 9 hónapos terrier keverék. Az utcán élő férfi megtalálta, vigyázott rá egy ideig, majd mikor rátalált a gazdira, azonnal visszaadta a kutyát. Rick olyan hálás volt a férfinak, hogy hirtelen nem tudta, hogyan hálálhatná meg jóságát. Végül indított neki egy adományozó oldalt, ahol pár hét alatt 10,000 dollárt szedett össze az emberek segítségével.

 

Semmi sem véletlen, az angyalok köztünk járnak – fogalmazott a gazdi, hiszen amikor fiatal kutyája megszökött, a sors éppen azzal a hajléktalan férfival hozta össze, akit az utcán élők csak „Canine”-nek (Kutyának) neveznek, mert annyira imádja a kutyákat.

Eredeti nevén James egy autóban élt saját kedvencével, Andy-vel, ám pár héttel azelőtt, hogy rátalált a szökevény Maya-ra, saját szeretett kutyája meghalt. Maya épp tanácstalanul lézengett, amikor hajléktalanok ráakadtak. Ismerték James-t, tudták, hogy mennyire összetört kedvence halálakor, így rábízták a kis szökevényt, hogy legyen egy új társ mellette. Pár órával később, ahogy James-hez került az eb, a hámját félrehúzva észrevette, hogy egy kis biléta lóg le róla a nevével és a gazdi telefonszámával.

Mivel a hajléktalan férfinak nem volt mobiltelefonja, így másnapig kellett várnia, hogy el tudja érni a gazdit. Rick nem hitt a fülének, hogy James megtalálta Maya-t, és főleg, hogy a férfi milyen kedvességgel beszélt a telefonban. Azt mondta, látta a kutyán, hogy korábban tartozott valakihez, így át tudta érezni, hogy min megy keresztül az illető.  

Rick nem csak a kutyáját kapta vissza, de a bizalmát is az emberiségben. Ráadásul tanult is az esetből: hiszen sosem tudhatjuk, a jóság honnan jut vissza hozzánk. A boldog gazdi felajánlott 200 dollárt (kb. 60,000 forintot) James-nek, amiért megtalálta, vigyázott rá majd visszaadta Maya-t, de a férfi elutasította a pénzt – azt mondta, számára elég azt látni, hogy visszakerült ahhoz, aki a legjobban szereti. Amikor Rick végül rátukmálta a pénzt, a hajléktalan férfi elsírta magát. Természetesen szüksége volt rá, mégsem akarta elfogadni, hiszen szerinte nem cselekedett semmi különöset.

A gazdi már nem egy hajléktalant látott, hanem egy embert, aki talán sok keresztúthoz ért élete során, és nem döntött mindig jól, de ez a nap maga volt a megváltás napja, amikor végre helyesen cselekedhetett. James csak annyit kért a gazditól, hogy imádkozzon érte, valószínűleg úgy gondolta, hogy soha többé nem találkoznak, ám Rick-nek más tervei voltak, nem elégedett meg ennyivel. Megtalálta a módját, hogyan imádkozzon James-ért: indított neki egy adakozó oldalt, ahol elmesélte történetüket.

Annyira sok embert érintett meg Maya, James és Rick esete, hogy rengetegen segítettek James támogatásában. 10 – 20 – sőt, 100 dollárok kezdtek érkezni az adományozó oldalra, és hamarosan majdnem 10,000 dollár (közel 3 millió forint) gyűlt össze. Rick úgy gondolja, a jóság elindításához egyetlen ember is elég, és ez fogja később elterjeszteni még több szívben az érzést, milyen jót tenni mással pusztán önzetlenségből.

James visszaadta Rick-nek, ami a legfontosabb volt a számára, Rick pedig úgy viszonozta ezt, hogy James egész életét megváltoztatta. Örök igazság: ne a borító alapján ítélj meg egy könyvet.

 

Ők is emberek:

A hajléktalan férfi szívszorító videóban keresett otthont kutyájának – de az emberek inkább őket juttatták otthonhoz

A kutya először nem volt hajlandó odamenni gazdájához, akit két éve nem látott – majd hirtelen felismerte

Kutyakabátot kapnak a hidegben a hajléktalanok kutyái Nagy-Britanniában

Kutyás hajléktalanokat alkalmaz egy brazil menhely

Az állatorvos, aki ingyen kezeli a hajléktalanok kutyáit

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: people, gofundme

 

 

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...