Biztonsági kamera rögzítette, ahogy egy férfi kerítésen keresztül rabolt el egy kutyát Pécsett

Ha nem látná az ember, el sem hinné, pedig igaz, és ők is itt élnek köztünk: Pécsett rögzítette egy biztonsági kamera, ahogy egy férfi kiemel egy nyolc hónapos kutyát a kerítésen és elviszi. A tulajdonost a szomszéd riasztotta, így a kutya meglett, de a felvétel mindenkit riaszt: semmi és senki sincs biztonságban, ami fontos a szívünknek, ha „szem előtt hagyjuk”.

 

Molnár Attila mindössze egy kamerának és egy szemfüles szomszédnak köszönheti, hogy szeretett kutyája megmaradt neki. Nyolc hónapos staffordshire terrierje igencsak békés fajta, sőt, egyik kutyájából sem veszett még ki a barátkozós énje, valószínűleg ez is hozzájárult ahhoz, hogy egy férfi el tudja vinni a legfiatalabbikat.

Portálunknak beszámolt az egyszerre szomorú, megdöbbentő és felháborító esetről, ami vele történt a napokban. Véleménye szerint az elkövető valószínűleg már korábban kifigyelhette kutyáját és nem a kamera által rögzített találkozás volt az első: nagy valószínűséggel már korábban is járt a háznál barátkozni az ebekkel. A fiatal, fajtatiszta állatot sem véletlenszerűen választotta – a bull típusú kutyák előszeretettel esnek áldozátul a kutya tolvajoknak, mivel könnyen értékesíthetők csali- vagy viador kutyának az állatviadalokhoz.

A másik két kutya nem is érdekelte. Ahogy a felvételen is látszik, az ebek kifejezetten barátságosan fogadták, amikor a kerítéshez lépett, és a kiválasztott ebet falatokkal csalogatta magához, majd egy jól irányzott mozdulattal átemelte az 160 centiméter magas kerítésen és már vitte is.

– Tegnap este fél 9-kor dörömbölt a szomszéd az ablakon, hogy menjek ki, mert lopják a kutyát – nyilatkozta oldalunknak Molnár Attila, aki azonnal ugrott a hírre. – Ekkor már lefelé szaladt az ember hóna alatt a kutyával. Kifutottam és utolértem, elvettem tőle a kutyát. Azonnal hazavittem, nehogy a félelem miatt elszaladjon. Mire visszaindultam, már láttam, hogy messze jár. – Sajnos a tettes elmenekült, miközben a gazdi kutyáját akarta biztonságba helyezni, és a kamera alapján sem felismerhető, de a tulajdonos azt mondta, mindenhol figyelni fogja az utcákat, hátha felismeri valahol.

Attila azért osztotta meg a vele történteket, hogy mindenki okoljon az esetből. A videót többszázezren látták már, és persze jó magyar szokáshoz híven most is érkeztek az áldozat hibáztató kommentek: miért ilyen kedvesek a kutyák a kerítésen keresztül, miért voltak felügyelet nélkül a kertben, miért fogadnak el élelmet idegentől, miért nem intézte el a gazdi önbíráskodás keretein belül az elkövetőt. Az igazság azonban mindössze az, hogy a kutyák magánterületen, zárt ajtók mögött voltak, és valaki – valószínűleg előre megfontolt szándékkal és módszerrel elrabolta valaki tulajdonát, elsősorban pedig szerettét, családtagját.

Mindenki vigyázzon: érdemes szakértőhöz fordulni, hogy hogyan lehet megtanítani az étel megtagadást kedvenceinknek, vagy azt, hogy maradjanak távol az emberek által megközelíthető kerítéstől. A kamera használatát is javasolt bevezetni, és figyeljünk oda egymásra kölcsönösen a szomszédokkal is.

Az emberekbe vetett bizalmat nem a kutyának kell elveszítenie, hanem magának az embernek.

 

A kutyatolvajlás kőkemény üzlet:

Vágóhídon tartott kutyaviadal résztvevőire csapott le a TEK, több kutya megsérült

Így védekezz a kutya tolvajokkal szemben

New Jersey bekeményít a kutya tolvajokkal szemben

Belvárosi kávézó teraszáról loptak el egy kutyát

Ellopták a hölgy kutyáját a pláza elől

 

 

(kutyabarát.hu)
 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...