A kisfiú eladja a játékait, hogy segítsen családjának kifizetni segítő kutyája kezelését

Copper egy négy éves dobermann, hivatásos lelki támogató kutya, a 10 éves Connor legjobb barátja. Évek óta segíti a kisfiút szorongásaiban és rohamaiban. Azonban tavaly észrevették, hogy a kutya nehezebben jár. Kiderült, hogy Wobbler szindrómában szenved, aminek nagyon költséges a kezelése. A kisfiú nem tétovázott egy percet sem: mivel mása nincs, így játékait bocsátja áruba, hogy plusz pénzt szerezzen négylábú barátja gyógyításához.

 

A 10 éves kisfiút két éve diagnosztizálták igencsak súlyos betegségekkel, amelyek közül a legtöbben nem tudnak hétköznapi orvosok segíteni. Kontrollálhatatlan szorongással küzd, amelynek következményeként éjszakai görcs rohamok jönnek rá, poszt-traumatikus stressz szindrómás, ADHD-s (Attention Deficit Hyperactivity Disorder, figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar), és krónikus fejfájások kínozzák.

A rohamát elsőként jelezte Copper, a család négy éves dobermannja a fiú édesanyjának, és azóta is nagyon fontos társat és segítséget jelent kisbarátja életében.

2017 decemberében azonban Copperrel is probléma lett: a család észrevette, hogy sántít, majd pár hónap alatt már kimondottan nehezére esett járni. Az állatorvosok Wobbler szindrómát diagnosztizáltak nála, ami egy neurológiai eredetű mozgászavar, ahol a nyaki gerincvelő alsó szakaszában áll be működészavar.

A tesztek és a kezelés hihetetlenül drága, így a családra nagy nyomás nehezedett. De egyetlen pillanatra sem tervezték magára hagyni a hű ebet, főleg nem Connor. Így azt találta ki, hogy inkább eladja a játékait, hogy segítsen a szüleinek fedezni a költségeket.

– Elment és kipucolta az egész szobáját, azért, mert ezt akarta tenni – nyilatkozta Jennifer, Connor anyukája. – Azt mondta, a kutyája sokkal fontosabb, mint bármelyik játéka. –

Copper most lézer terápiát kap, hogy javítsák a mozgás készségét, a család pedig a legjobb eredményben reménykedik.

Ilyen az, amikor két jóbarát közül mindkettő bármikor számíthat a másikra.

 

 

 

 

 

A gyerekek és a kutyák néha csodálatos párost alkotnak:

A kisfiú kijátszotta a szüleit és örökbe fogadta a menhely legnagyobb kutyáját

A kisfiú még csak 6 éves, de szenvedélyével már 800 kutyának segített új gazdihoz kerülni

A korábban végletekig elhanyagolt kutya lett az autista fiú legjobb barátja – az év kutyája díjat is elnyerte

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: boredpanda

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...