Saját KB bal
Saját KB jobb

A járat személyzete oxigén maszkkal segített lélegezni egy francia bulldognak a repülőút alatt

Darcy, a francia bulldog gazdája arra lett figyelmes a repülőn, hogy kutyája súlyos jeleit mutatja a stressznek: az állat nyelve elkékült és alig kapott levegőt. A légitársaság személyzete nem hogy törődött a négylábú utassal, de olyan komolyan vették az ijesztő jeleket, hogy az út során oxigén maszkot biztosítottak az ebnek. Később kiderült, hogy valószínűleg az életét mentették meg odafigyelésükkel.

 

Egy repülőút még egy ember számára sem mindig zökkenőmentes, sem fizikailg, sem lelkileg. A bezártság, a nyomáskülönbség, az oxigén- és helyhiány bárkit megviselhet, így esett sajnos Darcy-val, a frnacia bulldoggal is.

Floridából Massachusetts-be tartott gazdijával, Michele Burt-el, amikor súlyos, szorongásra utaló jeleket kezdett mutatni. A három éves kutya nyelve kékülni kezdett, és alig tudott lélegezni.

A légitársaság dolgozói azonnal felfigyeltek a súlyos rosszulléttel küzdő állatra. Nem hagyták figyelmen kívül, sőt: még oxigén maszkot is biztosítottak az eb számára, hogy segítsék légzését. A hypoxia – a súlyos oxigénhiány könnyen halálos lehet, így az azóta futótűzként terjedő cuki fotók egyben magát az életmentést is mutatják.

– Talán néhányan kevesebbre értékelik az életét, mert ő „csak” egy kutya, de nekem nem az – számolt be az esetről a gazdi. – Az arca elé tettük a maszkot, és pár perc múlva magához tért. Azt hiszem, Renaud és Diane (a személyzet tagjai) megmentették az életét. –

Renaud Fenster, az egyik életmentő légiutas kísérő úgy nyilatkozott, hogy 15 éves pályafutása alatt még sohasem találkozott hasonlóval. – Éppen az egyik utast szerettem volna ellenőrizni, mikor a másik utas ölében megláttam a kutyát, aki nem nézett ki túl jól. Úgy hiszem, a kutya magán kívül volt. Kontrollálhatatlanul lihegett, és mivel én magam is francia bulldog gazdi vagyok, tudtam, hogy a kutya valószínűleg hőgutához hasonlót él át. Vittem neki jeget, de nem segített semmit. –

Ekkor döntött úgy a steward, hogy oxigén maszkkal fogja támogatni az állat légzését. Engedélyt kért a kapitánytól az oxigén használatára, aki azonnal zöld utat adott az éltmentésnek. A maszk hatására az eb csodával határos módon tért magához.

Később Michele hálával köszönte meg a repülőjárat dolgozóinak hozzáállását, és igyekezett a történetükkel emlékeztetni másokat, hogy a jó emberek ott vannak körülöttük, legyen az bármilyen napi rutin vagy apró cselekedet, amikor másokon segítenek.

A JetBlue légitársaság szóvivője később azt nyilatkozta, hogy szeretnék, ha minden utasuknak békés, biztonságos és kényelmes repülő útja lenne, legyen az két- vagy négylábú. Kiemelték a személyzet pozitív hozzáállását, és gyors helyzetfelismerő képességét.

A landolás előtt, a légiutas kísérővel készült fotón látszik, hogy Darcy az út végére tökéletesen összeszedte magát.

 

Mindig vannak pozitív és negatív hírek is a légitársaságokról:

A légitársaság azonnal biztosított egy járatot, hogy kimentsenek 62 kutyás és cicát Puerto Rico-ból

A Japán légitársaságnál együtt utazhatott gazdi és kutyája

Törvény születik a repülőn megfulladt kutya esetéből

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: abcnews

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...