Túlélte a kutya, akit egy román férfi vonszolt kocsija után kötve

Hatalmas felháborodást keltettek azok a közösségi médiában megjelent felkavaró felvételek, amelyeken egy autóhoz kötözött kutyát vonszolt egy Hargita megyei sofőr az E578 jelzésű európai út csíkszentkirályi szakaszán. A rendőrségi szóvivő közölte: azonosították a tettest, majd arról biztosított mindenkit, hogy az állat biztonságban van – írta meg a maszol.

 

Az internet hatalmas előnye és hátránya is egyben, hogy pillanatok alatt képes elterjedni bármi, amit egyszer valaki feltöltött. Ugyanilyen futótűzként terjedt el az a felháborító felvétel, ahol egy csíkszentkirályi férfi az autója után vonszolt egy ebet.

A felvételen, ami túlságosan megrázó ahhoz, hogy leközöljük, jól látszik, hogy egy forgalmas úton halad a kisbusz, amelynek szerencsére a rendszáma is tökéletesen kiolvasható. Az autó hátuljához kötötték ki a szerencsétlen kutyát, aki egy ideig próbált lépést tartani a kocsival, de egy idő után teljesen elfáradt.

A kutya feladta és összerogyott, de sajnos az autós nem lassított, így még hosszú perceken keresztül vonszolta a magatehetetlen állatot a kötélen.  A szemtanúk azonnal hívták a rendőrséget.

Többek között a Csíkszeredai kutyások elnevezésű Facebook-csoportban is jelezték a felkavaró esetet. A közösség felháborodása szerencsére gyorsan elérte a Hargita megyei rendőrséget is, Gheorghe Filip szóvivő közölte, az autóban ülő férfit azonosították, és állatkínzás elkövetése miatt eljárást indítanak ellene.

A férfi azt mondta, hogy nem akarta bántani a kutyát, mindössze haza akarta vinni az otthonról elszökött ebet, de mivel az ellenségesen viselkedett vele, nem tudta betenni a kisbuszba, ezért kötötte a vonóhoroghoz. Azt is nyilatkozta, hogy nem vette észre, hogy az állat nem tudta tartani vele a lépést és összeesett.

Sajnos az állattartási kultúra ezen díszpéldányai nagyon siralmas képet festenek a közép- és kelet-európai régióról, de a történet legfőbb lényege, hogy mindezen szörnyűségek ellenére a rendőrségi szóvivő szerint a megkínzott kutyát megvizsgálta egy állatorvos, és biztonságban van. Nem szerzett súlyos, maradandó sérüléseket.

Ahogy minden ilyen esetben, most is feltesszük a költői kérdést: nagyon hasznos, hogy készült bizonyítékként videófelvétel az esetről, de nem volt ott senki az úton, aki az autó elé húzódva megállította volna az eszement állatkínzást?

Figyelem! Csak 18 éven felülieknek! A videót ide kattintva megtaláljátok.

 

Nem ez az első hajmeresztő eset:

Megverték a nyugdíjast, aki autójához kötve vonszolta kutyáját – az állat elpusztult

Utánfutóhoz láncolva vitte kutyáját az autópályán

 

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: stirileprotv, maszol

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...