Django és Jenny, a magyar csodakutyák újabb hatalmas fogást könyvelhetnek el

Tavaly év végén 4600 zárjegy nélküli cigarettát talált a négylábú álompár, most újabb fogásuk volt: a NAV Győr-Moson-Sopron megyei pénzügyőrei a fantasztikus képességű ebek több mint négyezer doboz adózatlan cigarettát találtak.

 

Tavaly már volt a hihetetlen párosnak egy nagy fogása, most újra elszabadultak és ugyanazt az eredményt megismételték. A pénzügyőrök Hegyeshalom közelében ellenőriztek egy román kisbuszt, amiben kilencen utaztak. A személyautó utánfutójánál jelzett Django és Jenny, a két cigaretta kereső kutya, akik már tavaly is megmutatták, szimatuk mire képes. Az utánfutón egy személyautót szállítottak, de a kutyák egyértelmű jelzése miatt a hatóságok tüzetesebben is átvizsgálták  az opelt.

A padlólemez, a lökhárító és a küszöb házilag kialakított rejtekhelyeiből, illetve a műszerfal és az ajtók gyári rekeszeiből 4 026 doboz, vagyis több mint 80 ezer szál Rothmans Demi márkájú adózatlan cigaretta került elő. A sofőr tagadta, hogy a cigarettáról tudott volna.

A pénzügyőrök a több mint ötmillió forint értékű adózatlan füstölnivalót, valamint az átalakított gépjárművet lefoglalták, jövedéki eljárást indítottak és költségvetési csalás elkövetésének gyanúja miatt feljelentést tettek a sofőr ellen a NAV pénzügyi nyomozóinál.

Django 2016 óta szolgálja az országot hiper képességeivel, hamar a cigaretta csempészek rémévé vált, mert eddig sosem tévedett. A kisalföld korábbi cikke szerint a legszebb Django munkájában, hogy a fiatal holland juhász játékból buktatja le a csempészeket. A dohánytermékek mellett öt különböző kábítószert (hasis, marihuána, amfetamin, kokain, heroin) képes felismerni. Jellemzően hetente három alkalommal 12 órát szolgál.

Szuper kutyák, büszkék vagyunk rájuk!

 

Ők is a „mieink”:

A vakvezető kutya is elballagott gazdijával Szegeden

Világbajnok lett a magyar mentőkutya páros

Kilenc magyar páros vesz részt a hollandiai mentőkutyás világbajnokságon

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: nav
Fotók: kisalföld

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...