A szaporító egy csővel módszeresen károsította kutyái hangszálait

15 kutyát mentettek ki egy pennsylvania-i ingatlanról, ahol egy szaporító tartotta őket bezárva. Hogy ne ugassanak az állatok, a férfi egy csővel módszeresen roncsolta a torkukat. 

 

Ugatásgátló, hangszálműtét – számos módszert kitalálnak azok, akik nem képesek elviselni a tényt, hogy egy kutya olykor ugató hangot ad ki. Bár a legtöbb ilyen módszer illegális, a tulajdonosokat ez nem szokta érdekelni.

Most egy Pennsylvania-ban élő szaporító kutyáit kellett kimenteni, mert a férfi több kutyájának egy csőszerű tárgyat dugott le a torkán, hogy ezzel roncsolja a hangszálaikat.

Több kutya sajnos visszafordíthatatlan károsodásokat szenvedett, amelyet már az orvosok sem tudnak helyrehozni. Összesen 15 ebet koboztak el, köztük több kölyköt is.


Tudtad?

Az Amerikai Állatorvos Szövetség (AVMA) úgy szabályozza a műtét elvégzését, mint a legvégső megoldást az ugatás megszüntetésére. Állatjóléti és állatvédő szervezetek úgy vélik, hogy a műtét csak abban az esetben hajtható végre, ha megelőzően az ugatást kiváltó viselkedési problémát szakember sikertelenül kezeli, és a műtét emiatt az állatról való lemondást vagy annak euthanáziáját „váltja” ki. A kritikusok szerint a műtét elavult és embertelen, humán kényelmet szolgál, és lerombolja az állat kommunikációs eszközét. A szakemberek véleménye is megosztott ebben a kérdésben. Egyesek úgy vélik, hogy a műtét nem rizikósabb bármely altatásban végzett beavatkozásnál (pl. fogkő eltávolítás, ivartalanítás), és nincs szövődménye, míg mások szerint felesleges hegszövet épülhet fel a torokban, mely az állat légzését nehezíti.

Az Egyesült Államok legtöbb államában engedélyezett az eljárás, kivételt képez New Jersey és Massachusetts, ahol Nagy Britanniához és a legtöbb európai országhoz hasonlóan csak egészségügyi ok miatt végezhető el a műtét. Érdekes, hogy New Yorkban, ahol a nagytestű kutyák tartása szabályozott, éves szinten hatezer felett van az ugatás miatti panasz bejelenés száma. Mégis; ebben az államban is folyamatban van a hangszálműtét betiltása.


A Guarryville-ben élő férfinek nem volt tenyésztési engedélye, az állatkínzásról egy állampolgár tett bejelentést, azt nem tudni, ő érintett volt-e az ügyben vagy esetleg szemtanúja volt egy-egy ilyen esetnek.

Az ügyet kezelő állatvédő csoport, a PSPCA vezetője, Nicole Wilson szerint számos pontban elfogadhatatlan a férfi viselkedése, nem utolsó sorban teljesen illegális, amit művelt. – Ezeket az állatokat elhallgattatták, mert egyszerűen kellemetlen volt számukra, a bűncselekményt pedig különös kegyetlenséggel követték el. Folytatni fogjuk a nyomozást, és a törvény által megengedett legvégső határig elmegyünk, hogy ez soha ne történjen meg újra. –

A 15 kutyából 5 kölyök volt: köztük dobermannok és egy husky. Három felnőtt állat szenvedett maradandó károsodást a torkukban, és vemhes ebet is koboztak. Mindegyik állat az ellátás után gazdikereső lesz.

 

Ezeket is érdekesnek találhatod:

A kutya azért van, hogy ugasson?

Wales után Skóciában is betiltják az elektromos nyakörv használatát

Miért zavaró a kutyaugatás?

A többi kutyának is információt hordoz az ugatás

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: huffpost

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...