A kutya, aki elvállalta, hogy az elárvult kiskacsák apukája legyen

Fred, a labrador számos különböző állat közt nőtt fel egy essex-i kastályban. A kutya kedves és szeretetteljes társaságot biztosít bárkinek, aki a gyönyörű helyre ellátogat. A kastély dolgozói nemrég 9 újszülött kiskacsát találtak, akik céltalanul, felügyelet nélkül bolyongtak a kertben. Fred azonnal reagált, és kezdetét vette egy csodálatos családépítés.

 

Fred-et mindenki ismeri és szereti. A Mountfichet Kastélyba rengeteg turista látogat el, így a 10 éves kutya nem lepődik meg semmilyen látogatón, és mindenkitől szeretettel fogadja a kedveskedést.

Pár nappal ezelőtt a kastély személyzete észrevette, hogy kilenc pici, elárvult kiskacsa kószál a kertben a mamájuk nélkül. Olyan fiatalok voltak, hogy sajnos feltételezhető volt, hogy anyjukkal nem sokkal a születésük után történehetett valami, valószínűleg elragadta egy róka. Kísérő nélkül szinte esélytelen volt a túlélésük, hogy valaha megtalálják a vízpartot és megfelelő élelemhez jussanak.

– A csapat nagyon aggódott értük, de ekkor jött Fred, aki azonnal magához gyűjtötte őket, és onnantól kezdve egyfolytában vigyázott rájuk – írták a kastély közösségi oldalán. Fred talán egy picit nagyobb és szőrösebb, mint a kacsák mamája, de az elmúlt időszakban bebizonyította, hogy nincs nála jobb nevelőapuka.

Velem és a feleségemmel, Jo-val nőtt fel a kastélyban, a házunk pedig mindig tele volt mentett állatokkal – meséli Jeremy Goldsmith, a hely tulajdonosa. – Még egy mókus is élt velünk vagy fél évig a konyhában, miután az út mellől megmentettük.

Természetesen a kiskacsáknak azonnal megtetszett a pótapu, hiszen azóta etalonként mintázzák, bármit is tesz. Fred figyel arra, hogy mindenük meglegyen: törődik velük, tisztítgatja őket, sőt, minden nap megúsztatja a kis lurkókat a kastélyt körülvevő árokban. Természetesen együtt is alszik nagy csapat. A kiskacsáknak jó érzés, hogy Fred meleget és biztonságot ad, a kutya pedig gyorsan hozzászokott, hogy 9 kis árnyék követi mindenhova.

Fred az elkövetkezendő két hónapban gyesen lesz, ameddig a bébik megerősödnek, önállósulnak és képesek lesznek biztonsággal repülni. Mindenki nagyon büszke Fred-re. Teljes joggal.

 

Csodálatos barátságok márpedig léteznek:

A kutya és a bagoly barátságánál nem látsz ma szebbet

Ebédlopásnak indult – csodás barátság lett belőle

Szokatlan baráti pár: egy póni és egy retriever

Kutya és mókus együtt megvan?

Kutya és róka kapcsolat is létezik

És az elefánttal is jól kijönnek

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: thedodo

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...