Saját KB bal
Saját KB jobb

Az amerikai hospice ház a 10 év fölötti menhelyi vagy leadott kutyáknak biztosít boldogságot az utolsó évekre

A Silver Muzzle Cottage szervezet vezetője úgy gondolta, hogy minden idős kutya megérdemli, hogy mikor távozik a földről, legyen mellette valaki, akihez tartozhat. Mivel sok idős állatnak nem adatik meg ez a lehetőség, így ők vállalták, hogy

 

Az idős kutyák a michigan-i kutya hospice házban találhatják meg a nyugalmat, amit mindnyájan megérdemelnének, függetlenül attól, hogy betegek, nehézkes a mozgásuk vagy épp nem kellettek senkinek. A Silver Muzzle-t pár melegszívű kutyabarát működteti, kifejezetten a menhelyeken élő idős állatoknak.

A briliáns programot két éve indította Kim Skarritt, akinek minden alkalommal belesajdult a szíve, mikor azt látta, hogy a tulajdonosok azonnal megváltak az idős kutyáiktól, amint egy kicsit többet kellett volna foglalkozni velük. A program az egyetlen lehetőség abban az államban, és az országban is csak pár ilyen hely működik.

– Nem kérnek sokat, amikor megöregszenek. Szeretetre és törődésre vágynak, némi ételre és egy meleg helyre, ahol álomra hajthatják a fejüket – nyilatkozta Kim, aki a két év alatt több mint 70 kutyának adott már otthont. – Némelyik állattal törődtek, és amikor a leginkább szükségük lett volna a törődésre, elvesztették azt. Pontosan ezért van szükségük ránk. – 

Természetesen a hospice ház igyekszik legalább ideiglenes családot keresni a jobb állapotban lévő öregeknek, de nem erre rendezkednek be. Kim megvásárolt egy üres épületet, és megtöltötte kanapékkal, ágyakkal és egy mű kandallóval, hogy a hangulat se hiányozzon. A ház ajtaja nyitva áll minden 10 év feletti kutyának, vagy olyan állatnak, aki gyógyíthatatlan betegségben szenved.

– Komolyan, néha azt hiszem, őrült vagyok – mondja Kim, aki ott lakik a kutyákkal. – De valakinek csinálnia kell. Nem vágyom sokra, nincs szükségem nagy, puccos házra. Itt mindenem megvan, amire vágyom. –

Kimet közel 100 önkéntes segíti, sétáltatják, szeretgetik és ellátják a kutyákat. A legnehezebb az érzelmi kötődés, főleg, mert soha nincs elég idő. Nem is mindenki bírja sokáig, de aki átéli a csodát, amelyet az idős állatok társaságában kap, az egy jutalomként fogja fel.


„Azt mondják, semmi sem tart örökké, kivéve egy kutya szeretete.”

És ha ez még nem lett volna elég a szépből, Kim rendszeresen jár az idős kutyákkal idős embereket meglátogatni, akik amúgy magányosan élik életüket. Ez aztán a mindenki számára nyertes kezdeményezés!

 

 

Az idős kutyák (is) megérdemelnek mindent:

Miért keményebb néha elveszteni egy kutyát, mint egy barátot vagy rokont?

11 változtatás, ami minden kutyás otthon működését megkönnyítheti

A halálos beteg kölyökkutya az idősek otthonában találta meg a békét utolsó hónapjaira

6 szuper ok arra, hogy idősebb kutyát fogadj örökbe

Idősek otthona kutyáknak Japánban

 

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: people

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...