19 kutyát zsúfoltak össze egy olasz autóban, hogy papírok és oltások nélkül kivigyék őket az országból

19 kutyát zsúfoltak össze egy olasz autóban, hogy papírok és oltások nélkül kivigyék őket az országból

2018 MÁJ 09  |  Hírek

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányságnak viszonylag gyakran van dolga a kutyacsempészekkel, sajnos gyakrabban, mint kellene. Kísértetiesen hasonlít részleteiben a sztori az előzőre: most újra a lenti rendőrök fogtak el ismét egy olasz férfit, aki 19 puli jellegű kutyát próbált átvinni kocsijában a határon papírok, oltások és megfelelő ellátás nélkül. Állatkínzás ügyében indult nyomozás.

 

Alig három hónapja számoltunk be róla, hogy a zalai rendőrök egy 26 éves és egy 33 éves olasz állampolgárságú férfit tartóztattak le. Akkor a jármű rakterében, papírdobozban valamint mobil kutyaboxban 22 francia buldog fajtájú kutyát - köztük néhány hetes kölyköket - találtak. A gyanúsítottak az állatokat, amelyek állategészségügyi kiskönyvvel és egyedi jelöléssel nem rendelkeztek, ivóvíz és élelem nélkül, összezsúfolva szállították. A Magyarországon vásárolt ebeket a férfiak Olaszországban akarták tovább értékesíteni.

Most az eset minden részletében megismétlődött, sőt, még az elkövető kora is stimmel, és az akkori és a mostani rendőrségi közlemény is szinte szóról szóra megegyezik.

A lenti rendőrök most is egy 26 éves olasz állampolgárságú férfit hallgattak ki gyanúsítottként állatkínzás vétség elkövetésének gyanúja miatt. A járőrök május 7-én Tornyiszentmiklóson, egy Alfa Romeo típusú gépkocsi sofőrjét ellenőrizték. A rendőrök a jármű csomagterében 19 puli jellegű, pár hetes kutyakölyköt találtak. A gyanúsított az állatokat, amelyek állategészségügyi kiskönyvvel és egyedi jelöléssel nem rendelkeztek, megfelelő ivóvíz és élelem nélkül, összezsúfolva szállította. A Magyarországon vásárolt ebeket a férfi Olaszországban akarta tovább értékesíteni.

A külföldi személyt a lenti rendőrök elfogták, majd gyanúsítottként hallgatták ki állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A kutyák további ellátásáról állatvédők gondoskodnak majd.

Úgy látszik, sosem lesz vége… De miért is lenne? Hiszen valaki eladta azokat a kutyákat úgy, hogy sem papírokat nem adott hozzá, sem nem érdekelte, mi lesz a további sorsuk. A kutyakereskedelem virágzó üzlet. Mutatjuk, miért:

Kutyacsempészet – láss mögé és értsd meg, miért ne ajándékozz állatot

Magyar szaporítókról, piacról és csempészekről számol be a külföldi sajtó

Kutyacsempészet-botrány – Magyarország is a célkeresztben

Magyar állatorvost ítéltek el kutyacsempészésért és illegális kereskedelemért Angliában

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: police.hu

 

Hozzászólás