Saját KB bal
Saját KB jobb

A gazdi a legédesebb üzenetet írja a szomszédoknak idősödő mopsza üvöltése miatt

Charleston Chew egy korosodó mopsz, aki Pennsylvania-ban él és épp új lakásba költözött gazdijával. Amíg meg nem szokta új környezetét, olyan üvöltő hangokat képes kiadni, ami tulajdonosa szerint leginkább valamilyen földönkívüli életformához hasonlít. Így kénytelen volt levélben elnézést kérni a hangoskodásért a szomszédoktól, és ezt a lehető legédesebb szöveggel sikerült megtennie.  

 

Charleston már 11 éves, és igyekszik alkalmazkodni azokhoz a kihívásokhoz, hogy már nem az a fitt, fiatal mopsz fiú, aki korábban volt. Mivel tavaly elkezdte elveszíteni látását, a kutya tökélyre fejlesztett egy módszert, amellyel magára tudja vonni gazdija, Sharla Wilson figyelmét, bárhol is legyen: hosszan és hangosan – nagyon hangosan üvölt.

– A legszörnyűbb hang, amit valaha hallottál – meséli Sharla. – Ez az üvöltés maga az őrület. Ijesztő, olyan, mint valamilyen idegen életforma. – Sharla még kölyökként fogadta örökbe a mopszot, és a hosszú évek alatt mindig ott voltak egymásnak. – Ilyenkor meg kell érintenem és akkor újra boldog. Csak tudnia akarja, hol vagyok. Ő egy kis nagypapa. –

Néha Charleston már kora reggel üvölteni kezd, miután inni megy, de elveszíti a visszautat az ágyhoz. Ekkor a gazdinak fel kell kelnie, majd megkeresve őt vissza kell kísérnie helyére. Bár Sharla már hozzászokott a horrorisztikus hangokhoz, de egy új lakásba költözve aggódni kezdett azért, hogy a lakók mit szólnak hozzájuk. Így nagyon édes módját választotta, hogy bemutassa kedvencét a házban.

– Még egyelőre nem panaszkodott senki, jelezték előre, hogy ez egy csendes ház, így úgy éreztem, inkább elébe megyek a dolgoknak azzal, hogy jelzem: bocsi mindenki, ez a mániákus üvölteni fog! –

Megan Jones szintén a házban lakik, pár emelettel Sharla lakása alatt. Ő az elsők között volt, aki látta a gazdi üzenetét, és azonnal elterjesztette az interneten, ahol hatalmas siker lett – főleg, hogy ilyen kedves bevezető szöveget írt hozzá: „Annyit üvöltesz, amennyit csak akarsz, Charleston drágám”.


„Helló szomszédok,
a nevem Charlestone Chew, és elnézést kérek az üvöltésemért.
Öreg pasi lettem szürkehályoggal, és néha igencsak megijedek, mert nem látom, hol vagyok és nem találom az anyukámat.
Ahogy hozzászokom az új helyemhez, meg fogok nyugodni.
Köszönöm, hogy türelmesek vagytok velem. Nem akarok ennyi fájdalmat okozni.
Charleston Chew mopsz”

Azóta Sharla tartott egy kis ismerkedős összejövetelt is a házban lakóknak, hogy megismerkedjenek egymással, és megértsék, Charleston miért üvölt annyit.

Szerencsére azóta a problémára is sikerült némi megoldást találni: a gazdi rájött, hogy idősödő kedvence imádja a szappanoperákat, és ha azt hallgathatja, sokkal kevesebb idegesítő hangot ad ki. Sharla úgy gondolja, az, hogy kiáll kutyája mellett bármilyen helyzetben, a legkevesebb, amit legjobb barátjáért megtehet az utolsó éveiben.

– Sokszor jelentette a fényt a nehezebb időszakokban. A legjobb barátom, a mindenem. Szívszorító látni, ahogy küzd, és én mindent megteszek, hogy kényelmesen érezze magát. Abszolút megéri, az egyik legnagyobb öröm az életemben. –

 

Cikkajánló:

Valaki nem érti, miért tartasz kutyát? – ezt a 17 okot sorold fel

A siket és vak kutya olyan magabiztos, hogy kapott egy siket barátot, akit tanítgathat

10 dolog, amit feltétlenül tanulj el kutyádtól

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: thedodo

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...